DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Popo Büyütme Estetiği İle Yeniden Şekillenen Kalçalar

Popo Büyütme Estetiği İle Yeniden Şekillenen Kalçalar

ABONE OL
Ekim 4, 2022 14:46
Popo Büyütme Estetiği İle Yeniden Şekillenen Kalçalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bazen genetik nedenler ve yerçekiminin negatif etkisinden bazen de hamilelik ve kilo verilmesinden dolayı zayıf, hacimsiz, basık ve formunu kaybetmiş kalça görünümü meydana gelebilmektedir. Özellikle kadınlar açısından bakıldığında çekiciliğin sembolü olan kalçaların bu durumda olması, giydiklerini yakıştıramamaya ve özgüvenlerinin azalmasına neden olabilmektedir. Ancak gelişen estetik dünyasının sunmuş olduğu popo büyütme estetiği sayesinde her kadının vücuduyla orantılı ve dolgun kalçalara kavuşması mümkün. Kişiyi istediği kum saati görünümüne kavuşturacak olan popo büyütme yöntemleri ve bu yöntemlere ait tüm detayları Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas sizler için anlattı.

Popo büyütme işlemi için tercih edilen uygulamalar nelerdir?

Popo büyütme işlemi için hem kalıcı cerrahi yöntemler hem de geçici etkilere sahip daha basit uygulamalar mevcuttur. Yağ transferi ile popo büyütme ve silikon protez ile popo büyütme işlemleri en sık tercih edilen uygulamalardandır. Protez yerleştirilmesiyle kalçada istenen büyümeyi sağlayan popo büyütme ameliyatlarının etkileri kalıcıyken, bu ameliyattan korkan kişilere uygulanan yağ transferi ile popo büyütme işleminin etkileri ise geçici süreli olmaktadır.

 

Yağ transferi ile popo büyütme

Yağ transferi ile popo büyütme uygulaması, kişinin vücudunda bölgesel yağ birikiminin olduğu yerden yağların liposuction yöntemi aracılığıyla alınması ve ardından dolgunluk ve hacim kazandırılmak istenen popo bölgesine enjekte edilerek istenen görünümün sağlanması esasına dayanmaktadır. Uygulama öncesinde alanında uzman estetik ve plastik cerrah, hastayı detaylı bir şekilde muayene ederek yağların alınabileceği ve transfer edileceği bölgeleri belirler. Genellikle popo bölgesinde yoğun çukurlaşmaların olduğu alanların doldurulması için de tercih edilen bu yöntem esnasında kişinin kendi vücudunda bulunan yağ dokuları kullanıldığı için uygulama sonrasında herhangi bir negatif reaksiyona da sebep olmamaktadır. Genel anestezi altında yaklaşık olarak 1,5 saat süren yağ enjeksiyonu ile popo büyütme işleminin öncesinde ince kanüller aracılığıyla hastanın vücudunda yağ birikiminin olduğu bölgelere giriş yapılır ve buradaki yağlar parçalandıktan sonra kanüller aracılığıyla vücuttan çıkarılır. Vücuttan alınan yağ dokusu çeşitli işlemlere tabii tutularak ayrıştırılır ve geriye popo bölgesine enjekte edilebilecek kalitede yağ dokusunun kalması sağlanır. Ayrıştırılan yağ dokusunun popo bölgesinde hacim ve şekil verilmek istenen yerlerine enjekte edilerek işlem tamamlanır.

Yağ transferi ile popo büyütme işlemi kimlere yapılır?

x

  • Vücudunda yeterli yağ oranına sahip hatta bölgesel yağ birikmeleri mevcut olan,
  • Hamilelik ve kilo verme gibi süreçlerin sonrasında mevcut popo hacmini ve şeklini kaybetmiş,
  • Genetik olarak ergenlikten itibaren yassı ve basık popo görünümüne sahip olan,
  • Sporla kas yapmasına rağmen istediği popo görünümünü elde edememiş,
  • 18 yaşını doldurarak fiziksel ve hormonal gelişimini tamamlamış,
  • Genel sağlık durumu açısından herhangi bir engeli bulunmayan herkese yağ transferi ile popo büyütme işlemi uygulanabilmektedir.

Yağ transferi ile popo büyütme işlemi kimlere yapılmaz?

Tüm estetik uygulamalar da olduğu gibi yağ transferi ile popo büyütme uygulaması için de hastanın 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Ayrıca vücut bölgeleri arasında yağ transferinin yapılabilmesi için hastanın yeterli yağ oranına sahip olması oldukça önemlidir. Bunlara ek olarak hamilelik, emzirme ve kilo verme süreçlerinde olan kişilere yağ transferi ile popo büyütme işlemi uygulanmadan önce bu süreçlerin sonlanmasında fayda vardır. Aksi halde bu süreçler tamamlanmadan yapılan uygulamalar, sürecin devamında hastanın vücut şeklinin değişme ihtimali bulunduğundan dolayı istenen etkiyi yaratmayabilmektedirler.

 

Yağ transferi ile popo büyütme uygulamasının avantajları nelerdir?

  • Çok daha doğal kalça kıvrımları ve görünümü sağlar.
  • Popoda hacim istenen kısımlara yağ enjeksiyonu yapılıp kıvrımlı bir kalça görünümü sağlarken, yağ birikmelerinin olduğu bel ve göbek çevresinden alınan yağlar sayesinde bu bölgelerde de incelme sağlar. Böylelikle istenen kum saati görünümü elde edilir.
  • Sarkık görünümlü poponun üst kısımlarına yağ enjeksiyonu yapılması sayesinde popoya kalkık bir görüntü verilir.
  • İki kalça arasında asimetri ve hacim farkı var ise yağ enjeksiyonu ile istenen eşitlik sağlanır.
  • Herhangi bir kesi yapılmadığından dolayı uygulama sonrasında, iz, uzun iyileşme ve pansuman süreçleri yaşanmaz.
  • Popoya dolgunluk verilmesi için kişinin kendi yağ dokusu enjekte edildiğinden dolayı hem herhangi bir reaksiyona neden olmaz hem de estetik olarak en doğal duracak olan görünüm sağlanmış olur.
  • Popo bölgesinde düzensiz bir görünüm mevcutsa, yalnızca ihtiyaç duyulan bölgelere yağ enjeksiyonu yapılarak pürüzsüz ve estetik bir görünümün sağlanmasına olanak tanır.

 

Yağ transferi ile popo büyütme işleminin sonrasında hastayı nasıl bir süreç bekler?

  • Uygulamanın ardından yaklaşık bir hafta boyunca uygulama bölgesinde morluk oluşması normaldir.
  • Uygulamanın ardından yaklaşık bir ay boyunca ise popo bölgesinde hafif ödem olabilir.
  • Hasta işlemin ardından en az 15 gün boyunca doktorun önereceği özel korseyi giymelidir. İyileşme sürecinde düzenli giyilen bu korse sayesinde morluk ve ödem gibi hafif yan etkilerin daha hızlı geçmesi sağlanmaktadır.

 

Yağ enjeksiyonu ile popo büyütme işleminin etkileri kalıcı mıdır?

Yağ transferi uygulanarak yapılan tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi yağ enjeksiyonu ile popo büyütme işleminin etkileri de kalıcı değildir. Her ne kadar gelişen teknoloji sayesinde yağ transferi uygulamasında enjekte edilen yağların yaklaşık %60’ı kalıcı hale gelmiş olsa da hastadan hastaya göre değişmekle beraber hastanın vücudu enjekte edilen yağ dokusunu daha hızlı ve daha yüksek miktarda eritebilmektedir. Ancak kişinin vücudunda yeterli yağ rezervinin bulunması ve tekrarının talep edilmesi halinde yeniden yağ enjeksiyonu yapılarak popoya hacim kazandırılması mümkündür.

 

Silikon protez ile popo büyütme nedir?

Popo bölgesinde açılan bir kesi aracılığıyla bu bölgeye yerleştirilen silikon protezin istenen hacim ve dolgunluğu sağladığı yönteme silikon protez ile popo büyütme denir. Vücuda protez yerleştirilerek yapılan diğer estetik operasyonlar gibi bu yöntem de genel anestezi altında yapılır ve etkileri kalıcıdır.

 

Silikon protez ile popo büyütme nasıl yapılır?

İşlem esnasında hastanın iki popo kavisinin ortasında görünmeyecek şekilde ve 5 cm genişliğinde bir kesi açılır. Bu kesi aracılığıyla istenen büyüklüğü sağlayacak olan silikon protez popo bölgesine yerleştirilir. Yaklaşık olarak 1-2 saat aralığında süren ve genel anestezi altında yapılan bu operasyon sayede popoda istenen kavis, kalkıklık, hacim ve şekil sağlanmış olur.

 

Silikon protez ile popo büyütme işleminin sonrasında hastayı nasıl bir süreç bekler?

  • Ameliyatın sonrasında en az 3 gün boyunca hastanın yüz üstü veya yan yatması gerekmektedir. Bu sürenin sonrasında iyileşme hızına bağlı olarak hasta sırt üstü yatmaya başlayabilir.
  • Operasyon sonrası hastanın günlük yaşamına dönmesi 2 hafta kadar sürebilmektedir ve bir ay boyunca hasta, ödem ve kanama riskinin ortadan kaldırılması için doktorun önereceği özel korseyi giymek zorundadır. İlk bir ayın ardından kontrol muayenesi ile beraber korse giyilmesine son verilebilir.
  • Hastanın iyileşme hızına bağlı olarak ameliyatın nihai sonucu 1-2 ay sonrasında ortaya çıkmaktadır.
  • Ameliyat esnasında protezin vücuda yerleştirilmesi için açılan kesi yeri poponun katlanma bölgesinde kaldığından dolayı, ameliyat sonrasında dışarıdan herhangi bir iz belli olmaz.

 

Popo büyütme işlemlerinin fiyatı nedir?

Popo büyütme işlemleri Quartz Klinik’te Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Ayrıca yapılacak olan işlemin fiyatı, doktorun tecrübesine, kliniğin kalitesine, yapılacak olan işleme ve hastanın ihtiyacına göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle popo büyütme işlemi yaptırarak daha hacimli ve şekilli kalçalara ve vücut orantısına sahip olmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.