DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Samsung’un Tarihine Bakış

Samsung’un Tarihine Bakış

ABONE OL
Ekim 31, 2022 08:45
Samsung’un Tarihine Bakış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsung, Güney Kore menşeili çok uluslu elektronik şirketlerdendir. Şirket 1938 yılında Lee Byung tarafından Güney Kore’de kurulmuştur. Samsung kelimesinin tam anlamı üçyıldız demektir. İlk kuruluş amacı bir gıda şirketi olmakken 1960’lı yıllara gelindiği zaman Lee Byung’ın aklında şirketi için farklı gelişim ve dönüşüm fikirleri vardı. Lee Byung dünyadaki teknolojik gelişmeleri iyi analiz etmiş ve yeni dünyanın trendinin teknoloji ve elektronikten geçtiğini fark etmiştir. Yaptığı Avrupa seyahatinde çeşitli ülkelerdeki ilerlemiş teknolojiyi gördüğü zaman bu fikirler oluştu. Verdiği bu radikal değişiklik sonucunda işe ilk olarak o dönemin en popüler teknolojik cihazı siyah-beyaz renksiz televizyonlardan üreterek başladı ve bu doğrultuda Samsung Electronics kurulmuş oldu.

Samsung’un stratejisi önce çağa uydurmak ve çağın da ötesine geçecek hamleler yapmak üzereydi. Bu bağlamda 1980’li yıllarda dönemin popüler olan cihazı yani D-ram yongalarını üretmeyi hedefledi. Takvimler 1984 yılını gösterdiği zaman Samsung 64 kilobaytlık D-ramler üretmeye başladı ve D-ram üretiminde dünyanın sayılı firmaları arasında yer aldı. Hep öncü olmayı hedefleyen Lee Byung 1992 yılında dünyada ilk kez üretilen 64 megabaytlık D-ramler üretmeye başladı. Bu başarıyı ise 93 yılında planlanıp 94 yılında üretilen 256 megabaytlık D-ramler takip etti. Daha sonra dünyadaki teknolojiyi sürekli takip etmeye devam eden Samsung şirketi artık o dönemin en önemli cihazlarından birisinin telefonlar olduğunu fark etti. Rakip firmalar yavaş yavaş telefon üretmeye başlamıştır. Bu teknolojik aletin nimetlerinin sağladığı faydalardan ötürü tüm dünyaya yayılacağını fark eden Samsung, telefon üretimi işine girmeye karar verdi. 90’lı yıllardaki denemeler onlar için planlandığı gibi gitmemişti. Bu tarihlerde ise şirketin başında Lee Byung’ın vefatından dolayı oğlu Lee-kun-hee geçmişti. 90’lı yıllar Samsung’a yaramamıştı. Piyasada birçok teknolojik gelişimde üretici konumundaydılar ancak ürünleri her kesimden şiddetli eleştirilere maruz kalıyordu. Bunlardan başlıca sebep olarak ise ürün kalitesizliği gösteriliyordu. Samsung kurulduğu dönemden bu yana koruduğu imajını kaybediyor daha kötüsü şirket zaman içerisinde büyüyüp uluslararası boyutlara ulaşmaya başladıkça imajı zedeleniyordu. Buna bir çözüm bulabilmek için Lee-kun radikal değişiklikler yapması gerektiğinin farkındaydı. 98 yılına gelindiği zaman daha önce üzerinde çalıştıkları telefon LCD televizyonları hakkında şirket büyük bir hamle yaptı. O yıl yapılan ar-geler sonucunda telefon ve lcd ekran televizyon üretmeye karar veren Samsung, 98 yılında hedeflediği amaca ulaştı ve ilk defa internete bağlanabilen telefon üretmeyi başardı. Şirket üç yıl sonra ise diğer hedefi olan televizyon üretimine başlayarak sarsılan imajını bir nebze olsun düzeltmişti. Bu gelişmeler hızlanarak devam etti ve tarihler 2015 yılını gösterdiği zaman artık tamamen bir dünya markası olan Samsung, dünyanın en büyük ikinci şirketi olmayı başardı.

Günümüzde ise akıllı telefondan televizyona, askeri alanlardan ev aletlerine, ağ sistemlerinden modellemelere kadar birçok alanda etkili olan Samsung ülkemizde en çok ürettiği akıllı telefonlar ile bilinen bir markadır. Samsung tarafından üretilen Samsung s21 Ultra günümüzde en popüler Samsung telefon modellerinden birisidir. Bir diğeri ise Samsung M31s modeli…

Telefonumuzun tam adı Samsung Galaxy S21 Ultradır. Samsung S21 Ultra üst seviye akıllı telefonlardan birisi olarak ülkemizde de orta-üst sınıfa hitap eden bir fiyatlandırmaya sahiptir. Samsung S21 Ultra modelinin özelliklerine kısaca bakacak olursak; 6.8 inç ekran boyutu, 128 GB dahili depolama alanı, 12 Gb ram, çift hat özelliği, 5G kapsama alanı, suya dayanıklı tasarım yapısı, 2.9 Ghz Cpu hızı, 8 çekirdek Cpu, 108 mp çözünürlükte kamerası, parmak izi okuyucu özelliği ve 1440×3200 piksek gibi yüksek bir ekran çözünürlüğü bu modelde mevcuttur.

Samsung’un bir diğer dikkat çeken telefon modeli ise daha orta seviye bir akıllı telefon olan M31s modelidir. M31s S21 Ultraya kıyasla daha bütçe dostu bir telefon olup satış fiyatına bağlı olarak da S21 Ultradan farklı özelliklere sahiptir M31s modeli ülkemizde daha büyük bir kesime hitap edeceğiz için özelliklerini biraz daha detaylı incelemekte fayda var. Samsung M31s modelinin özellikleri şu şekilde: 6,5 inç ekran boyutu, süper AMOLED ekran teknolojisine sahip, 1080×2400 FHD ekran çözünürlüğü, 405 PPI piksel yoğunluğu, 16 milyon renk sayısı ve Corning Gorilla Glass 3 cam teknolojisine sahiptir. Batarya özellikleri ise; 6000 mAh gibi yüksek bir batarya kapasitesi, Usb Type-C şarj, hızlı şarj özelliği var ve hızlı şarj gücü 25 watt’tır. M31s modelinin en merak edilen özellikleri ise kamera özellikleridir. Kamerası yeni teknolojiye uygun 4 lensli kameralardan olup bu lenslerinin her birinin farklı çözünürlükleri vardır. Asıl kamerası 64 mp çözünürlüğe sahip, kamera özellikleri olarak portre modu, oto odak, hdr, panorama gibi özellikleri vardır. 

Flaş olarak LED flaş kullanılmış olup diyagram açıklığı f/1.8 kadardır. Video kayıt özelliği 2160 piksel çözünürlüğe sahip (Ultra HD 4k), video fps değeri 30 fps kadardır. M31s modelinin ikinci arka kamerası 12mp çözünürlükte olup, diyafram aralığı f/2.2dir. ikinci kamera özelliklerinden ektstra geniş açı özelliği bulunmaktadır. Üçüncü kamerası ise 5mp çözünürlüğe sahiptir. Üçüncü kameranın diyafram aralığı f/2.4tür ve makro çekim özelliği vardır. Muadillerinden farklı olarak dördüncü lense sahip olan M31s modelinin dördüncü kamerası 5mp çözünürlüğe sahip olup diyafram aralığı f/2.4tür. Modelin arka ön kamerası ise 32 mp çözünürlükte olup diyafram aralığı f/2.2dir. En merak edilen konulardan bir tanesi ise M31s modelinin ön kamerasının video kaydı. Modelin ön kamerası 2160p çözünürlüğe sahip, 30 fps değerindedir. Ön kamera video özellikleri ise; portre modu, HDR, sanal flaş, yavaş çekim (slow motion), zamanlayıcıdır.

x

Samsun Galaxy M31s modelinin muadili olarak gösterilen modellerden bir tanesi ise Honor 70 modelidir. Honor 70 ile hemen hemen yakın bir fiyatlandırmaya sahip olduğu için kullanıcılar tarafından sıklıkla iki model arasında bir tercih yapma düşüncesi oluşuyor. Kısaca bu iki model arasındaki farklılıklara bir bakalım.

Honor 70 ve Samsung Galaxy M31s Modeli Arasındaki Farklar

İki model telefon da benzer ekran boyutlarına sahiptir. (6.5 inç) Honor 70 ekran/gövde oranı olarak %90 bir alan kaplarken M31s %85’lik bir alan kaplar. M31s 64mp bir kamera çözünürlüğüne sahipken Honor 70 54 mp kamera çözünürlüğüne sahiptir. İki modelin de çipleri tamamen farklıdır. M31s Samsung Exynos 7 Series çip setini kullanırken Honor 70 Qualcomm Snapdragon çip seti kullanmaktadır. CPU frekansı bakımından M31s 2.3 Ghz bir frekansa sahipken Honor 70 2.5 Ghz bir frekans hızına sahiptir. Ekranlarının çözünürlüğü bu farklılıklara rağmen aynıdır. M31s modelinin en öne çıktığı kısım ise batarya kapasitesidir. M31s 6000mAh batarya kapasitesine sahipken Honor 70 4800mAh batarya kapasitesine sahiptir. M31s işletim sistemi versiyonu olarak Android 10 (Q) işletim sistemine sahipken Honor 70 modeli Android 12 (S) işletim sistemine sahiptir. Ağırlıkları ise neredeyse aynıdır; M31s 203 gram kadar bir ağırlığa sahipken Honor 70 174 gram ile hafif bir telefon sayılır. Piksel yoğunluğu olarak M31s 405 PPI değerine sahipken Honor 70 395 PPI değerine sahiptir. Ekran yenileme hızında ise Honor 70 modelinin bariz bir üstünlüğü bulunmaktadır. Honor 70 120Hz ile ekranını yenilerken M31s 60Hz ile ekranını yenilemektedir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.