DOLAR 32,5611 0.05%
EURO 35,0354 0.45%
ALTIN 2.423,390,02
BITCOIN %
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Türkiye’de En Çok Takip Edilen Yarış Sporları

ABONE OL
Mart 27, 2023 12:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya çapında birçok yarış sporu bulunsa da, ülkemizde en çok tercih edilen birkaç yarış sporu bulunur. Yarış sporu takipçilerine göz gezdirdiğinde, tamamen odaklı bir şekilde bu sporları takip etmektedir. Birçok yarış sever tarafından sıkıca takip edilen bu tür sporlar, hemen hemen her yerde sıkı bir şekilde takip edilmektedir. Çoğunlukla hobi amaçlı takip edilen yarış sporları, boş vakitleri eğlenceli hale getirmek için takip edilebilir. Ülkemizde birçok spor türü bulunsa da, yarış sporları diğer sporlara nazaran çok daha fazla takip edilmektedir. Ülkemizde bulunan yarış sporlarına göz gezdirdiğimiz de karşımıza; formula yarışları, motor yarışları, araba yarışları ve en çok tercih edilen yarış türlerinden bir tanesi olan At Yarışı bulunmaktadır. Her biri birbirinden ayrı olarak sıkı bir şekilde takip edilen bu yarışlar, yılın belli zamanlarında çok daha fazla seyirciye sahip olmaktadır. Bu yarış türlerine bakıldığında, araba yarışları diğer yarışlara nazaran biraz daha fazla takip edilmektedir. Güçlendirilmiş motorlara sahip olan araçlar, normal araçlara nazaran çok daha hızlı ve bir o kadar da güçlü olarak yarışmaktadır. Belli başlı pistlerde yarışan bu arabalar, normal trafikte bulunması yasaktır. Araba yarışları ülke genelinde çok fazla bulunmasa da, genellikle kaçak yollardan yarışmalar düzenlenmektedir. Fakat tehlikeli ve bir o kadar da riskli olan bu yarışları çoğunlukla engellenmektedir. Diğer yarışlara nazaran çok daha az takip edilen araba yarışı, birçok yarışseverin dikkatini çekmektedir. Türkiye’de araba yarışları haricinde en çok takip edilen sporları daha yakından inceleyebilirsiniz.

 

Ülkemizde En Çok Takip Edilen Yarış Sporları

 

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de takip edilen birçok spor dalı bulunmaktadır. Yarış sporlarına bakıldığı zaman en çok takip edilen sporlar arasında At Yarışı bulunmaktadır. 

 

At Yarışı

 

Dünya geneline bakıldığı zaman en eski ve en yaygın yarış sporlarından bir tanesi, At Yarışı olmaktadır. Çok eski zamanlarda ilk At Yarışlarına bakıldığında, eski Türk devletlerinde yapılmıştır. Daha sonrasında yaygınlaşan ve tüm dünyayı etkisi altına alan At Yarışı, günümüzde de birçok ülkede sıkı bir şekilde takip edilmektedir. Çok eski zamanlardan bu zamana kadar bir kültür haline gelen At Yarışları, genel olarak en çok tercih edilen yarış türü olarak tarihe geçmiştir. At Yarışı dendiği zaman sadece tek bir çeşit yarış stili olarak değilde birden fazla yarış stili olarak karşımıza çıkmaktadır. Engelli, düz koşu ve koşu mesafelerinin daralması ile belli başlı yarış düzeneği olan bir çok At Yarışı stili bulunmaktadır. Düz koşu yarışlarına hızlı ve bir o kadarda dayanıklı at cinsleri tercih edilmektedir. Onun haricinde engelli yarışlarında yarışan at cinsleri ise, hem daha uzun hemde daha yaşlı olan atlar tercih edilmektedir. Ülkemizde ve dünya çapında hemen hemen her yerde takip edilen At Yarışlarında, hangi atların nerede ve hangi yarışta yarışacağını birçok gazetenin at yarışı bülten kısmından takip edebilirsiniz. At cinsi olarak bakıldığı zaman,en değerli olan atlar hızlı at çeşitleri olmaktadır. Bu at çeşitleri hem yarışlar için uygun hemde eğitilmek için çok rahattır. 

 

En Hızlı At Cinsleri

 

x

At Yarışı dendiği zaman akla ilk gelen düşüncelerden bir tanesi, hızlı atlar olmaktadır. Birçok izleyicinin ve yarış severlerin takip ettiği bu atlar, başarılı yarışları ve kariyerleri ile birlikte ırklarının genlerini taşımaktadır. Dünya çapında en hızlı atları daha yakından inceleyerek, at yarışları hakkında çok daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

Arap Atı

 

Dayanıklılık ve mükemmellik dendiği zaman akla ilk gelen yarış atlarından bir tanesi Arap Atı olmaktadır. Hızı ve bir o kadarda güçlü bir dayanıklılığa sahip olan Arap Atı, yarışların favori atı olarak bilinmektedir. Uzun mesafe yarışlarının en favori atlarından olan bu at cinsi, genel olarak yarışları en favori atı olarak bilinmektedir. Kazanma şansı olarak diğer at cinslerine göre daha yavaş koşarak daha uzun mesafe kat etmesi ile bilinen Arap Atı, son zamanların en popüler yarış atı olarak bilinmektedir.

 

Quarter Atı

 

At Yarışı dendiği zaman yarışların en favori atlarından bir diğer ise, Quarter Atı olmaktadır. Bakıldığı zaman en önemli at cinslerinden bir tanesi olan bu at, hız konusunda en hızlı at olarak bilinmektedir. Formda ve zinde olacağı bir şekilde iyi bakıldığı zaman, yarışlarda çok üstün bir performans gösterebilir. Hız ölçümleri araştırıldığında ise Quarter Atı’nın hızı yaklaşık olarak 85 km ve üstüne kadar çıkmaktadır. Yarış tarihine bakıldığında en hızlı at cinslerinden bir tanesi olarak, yarışları en favori atları arasında yer almaktadır. Altılı at yarışlarının favori atı olan Quarter Atı, sonuç olarak bakıldığında altılı sonuçları açıklandığın zaman  en üst sıralarda bulunmaktadır.

 

İngiliz Atı

 

Orta mesafe yarışlara gelindiğinde en favori at cinslerinden bir tanesi, İngiliz Atı olmaktadır. Soyu ve ırkından dolayı orta mesafe koşuların göz bebeği olan İngiliz Atı, genel olarak diğer at çeşitlerinden mesafe koşularında daha iyi olmaktadır. Atletik yapısı ve inanılmaz kuvvetli bacakları sayesinde adeta yarış için yaratılan bu at cinsi, birçok yarışçının göz bebeği olmaktadır. Rekabetçi tavrı ve azimli koşuları ile birlikte yarışları en önde bitirmek için çabalayan İngiliz Atı, son zamanların en favori at çeşitlerinden bir tanesi olmaktadır.

 

At yarışı dendiğinde en önemli at çeşitlerinden bir kaç tanesini tanımış oldunuz. Fakat at yarışlarına bakıldığı zaman ülkemizde çok fazla takip edilmesine rağmen, bazı ufak tefek yarışlarda eksiklikler olmaktadır. Bu eksiklikleri ise, Türkiye’de at yarışları ile ilgilenen bir kurum olan, Türkiye Jokey Kulübü kontrol etmektedir.

 

Türkiye Jokey Kulübü (TJK)

 

Ülkemizde çok fazla takip edilen bir yarış türü olan At yarışlarını düzenleyen en büyük kulüplerden bir tanesi olmaktadır. Kurulduğu tarihten itibaren, at yarışlarına sağladığı katkı ile bilinmekte olan Türkiye Jokey Kulübü, son zamanlarda yapmış olduğu yarış organizasyonları ile birlikte dünya genelinde adını birçok ülkede duyurmuş bulunmaktadır. Sadece bir kulüp olmayıp, bir kulüpten çok daha fazlası olan Türkiye Jokey Kulübü, birçok üyesi ile birlikte en gözde yarış sporu olan at yarışlarının vazgeçilmez kulübü olmaktadır. Türkiye Jokey Kulübü kurulduğu andan itibaren yapmış olduğu verimli çalışmalar ile yarış severlerin dikkatini çekmiştir. Çok önce ki zamanlarda sadece hipodromdan ve radyodan takip edilen at yarışları, Türkiye Jokey Kulübünün kurmuş olduğu TJK TV üzerinden kolaylıkla izlenebilmektedir. At yarışı severlerin başından ayrılmadığı bu kanal, sadece Türkiye’de değil daha birçok ülkede de yayın hayatını devam ettirmektedir. Türkiye Jokey Kulübünün kurmuş olduğu bu kanal kesintisiz ve naklen olarak yayın hayatına devam etmektedir. Fakat gelişen teknoloji ile birlikte çok fazla takip edilen at yarışları, Türkiye Jokey Kulübünün sayfasından veya çevre sayfalardan tjk canlı yayın yazılarak izlenebilir. Bu kolaylık sayesinde rahatlıkla at yarışlarını izleyebilir ve kolaylıkla takip edebilirsiniz. Günden güne yayılan teknoloji ile birlikte çok daha farklı adımlar planlayan Türkiye Jokey Kulübü, ilerleyen zamanlarda farklı projeler ile yarış severlerin karşısına çıkacaktır. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.