DOLAR 32,3830 0.18%
EURO 35,0974 0.01%
ALTIN 2.325,280,26
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Taşıt Kredisi İle Sıfır Otomobil Almak

ABONE OL
Eylül 12, 2022 12:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Artık ihtiyaçtan çıkarak neredeyse zorunluluk haline gelen taşıtların alınması için bankalardan finansman desteği sağlamak önemlidir. Belli bir yaşın üzerinde bulunan araçların taşıt kredisi alırken onay almıyor olmasının arkasında yatan neden risk oranının yüksek olmasıdır. Aynı şekilde sıfır araç alırken taşıt kredisi kullanmak bankanın gözünde riskin oldukça düşük olması demektir. Taşıt kredisi ile sıfır otomobil almak isteyenlerin daha kolay kredi onayı alması bu duruma bağlı şekilde gerçekleşebilir. Mukayese.com üzerinden alınması planlanan taşıt kredisi rakamının ve vadenin girilmesinden sonra taşıt kredisi maliyetlerine ulaşılması mümkündür.

Taşıt Kredisi Kullanmak

Bankaların verdikleri ve belli şartlara bağlı olan taşıt kredisi kullanmak isteyenler için dikkatli kullanıldığında son derece avantajlıdır. İhtiyaç olmasının yanında aynı zamanda yatırım olarak da görülen taşıtların kredi kullanılarak alınması finansal destek anlamına gelir. Düzenli geliri olanlar ve bunu evraklarla ortaya koyabilenler için kredinin alınması daha kolay olacaktır.

Taşıt Kredisi ve Sıfır Araç Alma

Sıfır araç almak bayilerden alınan araçların finansmanında taşıt kredisi kullanmayı gerekli hale getirebilir. Taşıt kredisinin vadesi daha kısa ve maliyetleri karşılama oranı düşük olduğundan bazı detayların bilinmesi önemlidir. Bunlar:

  • Banka araç kasko bedelinin %50-60’ından daha fazlasını vermeye sıcak bakmayabilir,
  • Vade en uzun 48 aya kadar uzatılabilir,
  • Faiz oranları ihtiyaç kredisi üzerinden hesaplanır.

Bunun anlamı bankanın vereceği rakamı göz önüne alarak maliyeti hesaplamanın daha doğru olacağıdır. Aracın tamamına kredi kullanmak isteyenlerin büyük bir maliyete katlanması gerekebileceğinden sorun olabilir. Toplam maliyet ve aylık ödemeler mukayese.com sayesinde bankaların güncel faiz oranları üzerinden hemen görülebilir.

Taşıt Kredisiyle Sıfır Araç Almanın Avantajları

Sıfır araç almak birçok konuda avantaj sağlayacaktır. Aracın garanti kapsamında olması, belli oranlarda üretimsel garantilere sahipliği ve bankanın daha kolay kredi onayı verebilme ihtimalinden dolayı avantajlı sayılabilir. Sıfır araç alırken maliyeti hesaplamak isteyenler ana para ve vade sayısına bağlı şekilde hareket etmelidir.

Sıfır Araçta Taşıt Kredisi Kullanmak

Satın alınmak istenen sıfır aracın alınmasında bankanın taşıt kredisi tercih etmek için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Düzenli gelirin olması, kredi notunun yüksekliği, beyan edilen gelirin ödemenin ne kadarlık kısmına denk geldiği gibi farklı etmenler vardır. Bunları ortaya koyan belgeler olan kimlik bilgileri, taşıt ruhsatı ve gelir beyanlarını alarak bankaya gidilmesi gerekir.

Sıfır Araçta Taşıt Kredisi Faizleri

Sıfır araçların diğer araçlara kıyasla farklı sigorta ve kaskolarının olmasının yanında maliyetlerinin daha yüksek olacağı kesindir. Aynı aracın çoğu zaman ikinci elini almak daha uygun maliyetlere katlanmak anlamına geleceğinden taşıt kredisinde kullanılan rakam daha yüksek olabilir. Bankanın riski yüksek görmesi halinde faiz yükseltmesi veya değiştirmesi yaşanabilir.

Taşıt Kredisinin Sıfır Araçlara Yansımaları

Taşıt kredilerinin şartlarını sağlayan ve sıfır aracı almak için gerekli ödemeleri yapacak geliri olduğunu belgeleyenler taşıt kredisi alabilir. Mukayese.com’dan bankaların faiz oranlarını ve kullanım rakamlarını inceleyerek en iyisini bulmak için en kolay yoldur.

x

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.