DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nem Kurutma Nedir? Ne İşe Yarar?

Nem Kurutma Nedir? Ne İşe Yarar?

ABONE OL
Eylül 14, 2022 12:04
Nem Kurutma Nedir? Ne İşe Yarar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nem yüzdesinin istenenden fazla olduğu bir ortamdaki fazla nemi alma işlemi “nem kurutma” olarak adlandırılmaktadır. Peki ya nem kurutma nasıl yapılmaktadır? Tabii ki insan gücüyle bu işlemi yapmak mümkün değildir ve “nem kurutma cihazı” denilen cihazların kullanımıyla yapılmaktadır. Nem kurutma, çağımızda birçok işletmenin vazgeçilmezleri arasındadır. Kullanıldığı yerde verimi ve kaliteyi müthiş derecede arttırmakta, uzun vadede çok daha fazla kazanmanıza yardımcı olmaktadır.

Nem Kurutma Cihazı Nerelerde Kullanılır?

Nem kurutma cihazları endüstriyel model ve ev modeli, bireysel model gibi isimlerle anılan model olmak üzere iki ana konsepte göre üretilirler. Endüstriyel olanlar çok daha hantaldırlar. Şirketlerin depolarında, soğuk hava dolaplarında, ardiyelerde çok miktarda kullanılırlar. Bireysel modeller ise daha ufak ve daha küçük kapasitede olmaktadırlar. Ofisler için kullanılan buzdolabı boyutlarındaki klimalar kadar olan modeller olduğu gibi, çalışma masanızda bir aksesuar olarak da kullanabileceğiniz modeller de mevcuttur. Kısacası, nem kurutma cihazlarını her alanda kullanabilirsiniz.

Nem Kurutma İşlemi Nasıl Yapılır?

Nem kurutma işlemine başlamadan önce, söz konusu ortamdaki nem miktarının ne durumda olduğu iyi bilinmelidir. Yüzdelik değer cinsinden, bağıl nem ve bunlara benzer diğer tüm nem hesaplama cinsleri üzerinden gereken ölçümler yapılmalıdır. Cihazın çalıştırılacağı ortamda ne kadarlık güçte ve sürede işleme ihtiyaç olduğu saptanmalıdır. Böylelikle az veya fazla kurutma işlemi yapmak gibi aksaklıkların önüne geçilmiş olunur ve işlem yüksek başarı oranı ile gerçekleştirilir.

Nem Kurutma Cihazları Nasıl Çalışır?

Havadaki nemi içinde bulunan sistemde absorbe etme yöntemiyle çalışan nem kurutma cihazları, tıpkı diğer tüm iklimlendirme sistemlerinin sahip olduğu gibi kendine has bir çevrime sahiptir. Örneğin; bir ısıtma cihazı dışarıdaki soğuk havayı çeker, kendi içinde ısıtır ve dışarı üfler. İşte tıpkı bunun gibi, nem kurutma cihazları da dışarıdaki nemli havayı alıp, kendi içlerinde kuruturlar ve nemsiz olarak dışarı üflerler. Bu yüzden, periyodik olarak bakımlarının ve temizliklerinin yapılması gereklidir. Aksi halde toplanan onca nem cihazda aşırı miktarda birikir ve ileride sorunlara yol açabilir.

Nem Kurutma Cihazları Verimli mi?

Evet. Hem de günümüzde kullanılan birçok elektronik cihazdan çok daha verimlidir. Sadece ve sadece, maksimum verim alabilmek için bazı tüyolara dikkat etmeniz gereklidir. Bunlardan en önemlisi, nem kurutma yapmak istediğiniz ortama uygun güçte bir cihaz çalıştırıyor olmanızdır. Bu sadece yeterince güçlü olması anlamında değil, gereğinden fazla güçlü olması açısından da geçerlidir. Aksi halde bu sefer de yüksek enerji masrafı ile baş başa kalabilirsiniz. Bu da bütün verimliliği yok eder.

x

Güvenilir Nem Kurutma Firması

Güvenilir nem kurutma firması arayışında olanlar için en doğru adres Trotec’tir. Üstün Alman mühendislik bilgisi ile üretilen cihazları, sektördeki en kaliteli cihazlardır. Aynı sıklette, aynı fiyata daha kaliteli cihaz bulabilmeniz, iddia ediyoruz ki mümkün değildir. Teknik destek konusundaki güvenilirliği de Trotec markasına artı puan kazandıran bir diğer çok önemli başlıktır.

Nem Alma Cihaz Fiyatları

Nem alma cihazına ihtiyaç duyduğunuza kanaat getirdiniz. Bir adet de siz almaya karar verdiniz. Buradan sonrasında tamamen doğal bir durum olarak, en önemli kriter fiyatlandırma olmaktadır. Acaba ne kadarlık bir cihaz sizin için en uygunudur? Bu soruya giriş niteliğinde bir yanıt verecek olursak; piyasadaki nem alma cihazlarının fiyatı asgari 1000 TL’dir. 1000-2000 TL aralığında olan modeller genellikle oda ve ofis kullanımı içindir. Bir masaya konulabilecek boyutlarda olurlar. 5000 TL, 10.000 TL gibi daha üst barajlara çıktıkça daha ağır işler için uygun olan modeller karşımıza çıkmaktadır. Buradan seçim yapmak da size kalmaktadır. Nem alma cihazlarının fiyatlarında herhangi bir üst sınır yoktur. Eğer çok güçlü bir endüstriyel cihaza ihtiyacınız varsa, sipariş üzerine 500.000 TL’lik, tamamen size özel tasarlanmış bir cihaz temin etmeniz bile mümkündür.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.