DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0836 -0.14%
ALTIN 2.299,710,99
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maden Türkiye 2021 ile sektör tek çatı altında toplanıyor

Maden Türkiye 2021 ile sektör tek çatı altında toplanıyor

ABONE OL
Kasım 1, 2021 14:50
Maden Türkiye 2021 ile sektör tek çatı altında toplanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüyap, madencilik sektörünün Avrasya’da düzenlenen en kapsamlı buluşması Maden Türkiye 2021’de sektörün tüm paydaşlarını 9. kez tek çatı altında buluşturacak. KOSGEB ve Ticaret Bakanlığı destekleriyle 9-12 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar, yurt içinden ve yurt dışından nitelikli firmaların katılımı ile sektör profesyonellerini bir arada buluşturacak. Şimdiden 59 ülkeden aldığı ziyaretçi kaydı ile bu yıl da sektör profesyonellerinin tercihi olmaya hazırlanıyor. 

 

Tüyap’ın geliştirdiği dijital çözümlerle katılımcı firmalar ve ziyaretçiler online iş ağı platformu Business Connect Programı üzerinden dijital ortamda fuar öncesi, sırası ve sonrasında bir araya gelerek uzun soluklu iş birlikleri kurabilecekler. 

 

Madencilik sektörü 2021 yılı ihracatına hızlı başladı. İhracat 57,9 oranında arttı. Sektörün tüm paydaşları için verimli iş bağlantıları kurmasını sağlayan fuar, ihracat rakamlarını daha da yukarılara taşıyacak.

 

Ziyaretçi ve katılımcı sayılarında istikrarlı artış

Sektör paydaşları, üreticiler, sivil toplum kuruluşları, ilgili bakanlık ve bağlıları, üniversiteler, sektörel basın ve profesyonel ziyaretçileri bir araya getiren Maden Türkiye Fuarı her sene ziyaretçi ve katılımcı sayısını istikrarlı bir şekilde artırıyor.

Bir önceki fuarda Almanya, Amerika, Çin, Rusya, Japonya, Kanada, İsviçre, İspanya, İtalya, Fransa gibi 33 ülkeden 448 katılımcı firma, 69 ülkeden 762 yabancı olmak üzere toplam 11.082 ziyaretçi ve Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan, Kuzey Makedonya, Gana, Nijerya, İran, Suudi Arabistan’dan gelen alım heyetleri ağırlandı. Yer üstü ve yer altı madenciliğin ihtiyaç duyduğu tüm makine ve ekipmanların, sarf malzemelerin, yardımcı malzemelerin ve hizmetlerin en yeni teknolojilerinin sergilendiği, tüm katılımcı ve ziyaretçilerinin memnun olduğu fuar, aynı yıl katılımcı sayısında 14, ziyaretçi sayısında 17 artış elde etti. Bu seneki fuarda da hem katılımcı hem de ziyaretçi sayılarında istikrarlı artışın sürmesi bekleniyor. Fuar, 12 Aralık Pazar günü saat 17.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.

x

 

KOSGEB ve Alım Heyeti Programı desteği 

Bu sene yine KOSGEB’in desteğiyle sektör temsilcilerini buluşturacak. KOSGEB, fuara katılan işletmelere destek sağlayacaktır. Katılımcılar KOSGEB’e başvurarak destekten faydalanabilecek. Bu sene de Ticaret Bakanlığı’nın Yurt Dışı Alım Heyeti Programı desteğini alan fuar, katılımcıları alım heyetleri ile bir araya getirerek sektörün gelişimi için elverişli bir ticaret platformu oluşturacak. 

 

 

Görüşmeler fuar öncesinde başlayacak

Katılımcılar, Tüyap tarafından geliştirilen Business Connect Programı üzerinden fuar öncesinde 6-8 Aralık tarihleri arasında arama ve filtreleme yaparak uygun iş bağlantılarını bulabilecek, talep gönderebilecek, mesajlaşabilecek ve toplantı planı yapabilecekler. Fuar sırasında yapacakları verimli iş görüşmeleri için altyapı oluşturma şansı elde edecek. 13-17 Aralık tarihleri arasında eşleşen katılımcı ve ziyaretçiler, Business Connect Programı üzerinden online veya yüz yüze toplantı yapabilecekler. 

 

Güvenli fuar ortamı

Düzenlediği fuarlar aracılığıyla savunmadan ambalaja, tarımdan inşaat sektörüne kadar çok sayıda sektörün gelişimine yön veren Tüyap, her fuarda uyguladığı COVID-19 tedbirlerini Maden Türkiye 2021’de de titizlikle uygulayacak. Türk Standartları Enstitüsü COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni alan ilk fuar merkezi olarak aldığı tedbirlerle katılımcı ve ziyaretçilerine güvenli fuar ortamı yaratacak. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.