DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bahar Dizisi Epilepsi İçin Bak'tı

Bahar Dizisi Epilepsi İçin Bak'tı

ABONE OL
Mart 27, 2024 14:30
Bahar Dizisi Epilepsi İçin Bak'tı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bahar dizisinin yayımlanan son bölümünde epilepsi hastalarının sosyal hayatlarında karşılaştıkları ön yargılara dikkat çekildi

Her salı akşamı izleyicileri Show TV ekranlarında buluşturan MF Yapım imzalı Bahar dizisinin, 26 Mart Mor Gün yani Epilepsi Farkındalık Günü’nde yayımlanan bölümünde, Türk Epilepsi ile Savaş Derneği’nin hayata geçirdiği Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasına destek verildi. Dizide, “Çevresinde epilepsi hastası bireylerin olmasından ön yargıları sebebiyle rahatsızlık duyanların oranı yüzde 60. Sen onlardan olma! #GerçeğiGör” mesajının yer aldığı afişler kullanıldı.

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Nerses Bebek, “Ülkemizin sevilerek takip edilen yapımlarından Bahar dizisinde epilepsi farkındalık mesajlarının yer alması ön yargılarla mücadelemiz için çok önemli. MF Yapım’a, Bahar dizisi oyuncularına ve tüm ekibe epilepsi farkındalığı için verdikleri bu destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, epilepsiyle ilgili toplumdaki ön yargılarla  sekiz yıldır Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası ile mücadele ediyor. Toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmayı hedefleyen kampanya ile ülkemizdeki 1 milyon epilepsili bireyin ön yargılar nedeniyle evlenmekten çalışmaya kadar sosyal hayatın her alanında yaşadıkları zorluklarla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.