DOLAR 32,5162 0.2%
EURO 34,7501 -0.01%
ALTIN 2.485,010,94
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni Yıl Alışveriş Döneminde Mobil Yine Ön Planda

Yeni Yıl Alışveriş Döneminde Mobil Yine Ön Planda

ABONE OL
Aralık 15, 2021 13:00
Yeni Yıl Alışveriş Döneminde Mobil Yine Ön Planda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belki de geçirdiğimiz en zor yıllardan bir tanesi olan 2021’e veda etme vakti yaklaştı. Tüm dünyanın 2022’yi yeni umutlar, hayaller ve heyecanla beklediğini hiçbirimiz inkar edemeyiz. Hayatımızı daha da kolaylaştırmak her zaman yanımızda olan mobil cihazların önemi de her geçen gün giderek artıyor. Özellikle geçtiğimiz iki yıl içerisinde zirve yapan mobil kullanım ilgi ve ihtiyacı önümüzdeki sene de katlanarak devam edecek gibi görünüyor.

AdColony’nin bağımsız araştırma şirketi GlobalWebIndex ile Türkiye’deki mobil kullanıcıların yılbaşı dönemi satın alma alışkanlıkları ve tercihlerini daha iyi analiz etme amacıyla yürüttüğü Yeni Yıl Alışveriş Araştırması mobilin önemini bir kez daha gözler önüne sererken, kullanıcıların yılbaşı alışveriş tercihlerini ve değişen alışkanlıklarını da açığa çıkartıyor.

Araştırmaya katılanların 93.9’u bu yılbaşı döneminde alışveriş yapacaklarını belirtiyor. Akıllı telefonların hayatımızın her anını ele geçirdiği ve hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırdığını inkar edemeyiz. Kullanıcıların 80.1’i hem çevrimiçi olarak hem de mağazaya giderek alışveriş yapacaklarını belirtirken, yalnızca online alışveriş yapacağını belirtenlerin oranı 6.1.

Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde online alışverişin büyük bir ivme kazandığı da inkar edilemez bir gerçek. Kullanıcıların 45.9’u doğrudan mağazadan alışveriş yaptığını bildirirken, 73.7’si online aldıkları ürünün eve teslim edilmesini tercih ediyor. 25.2’si ise online satın aldıkları ürünü mağazadan kendileri gidip teslim almayı tercih edeceğini belirtiyor. Katılımcıların 90.5’i mağazada alışveriş yaparken akıllı telefonlarının yanlarında olması gerektiğini düşünüyor. Bunun en büyük nedeni olarak da alışveriş yapacağı ürünlerin yorumlarına bakmak, fiyat karşılaştırması yapmak ve arkadaşları veya aileleri ile ürün hakkında konuşmak için olduğunu belirtiyor.

Mağazalara kıyasla hem daha pratik hem de sağlığımız için daha güvenli olan online alışverişin yükselişi tüketicileri alışveriş uygulamalarına daha da yakınlaştırıyor. Ankete katılanların 49.3’ü online alışverişlerde mobil uygulamaları tercih ettiğini söylerken, 56’sı mobil alışverişin dizüstü/masaüstü cihazlardan alışveriş yapmak kadar güvenli olduğunu düşünüyor.

Değişen dünya ve içinde bulunduğumuz koşullardan dolayı markalar için hedef kitlesini mobil reklamlarda yakalamak ve beklentilerini karşılamak daha önemli bir hale geliyor. Araştırmaya katılanların 58.9’u yılbaşı döneminde mobil cihazlarında karşılarına çıkan reklamlarda markaların kendilerine indirim/kupon sağlamasını ve kişisel teklifler sunmasını bekliyor. Tüketicilerin 52.8’inin yılbaşı döneminde mobil cihazlarında gördükleri reklamlardan sonra alışveriş yaptıklarını belirtmesi ise mobil reklamların öneminin hiç olmadığı kadar arttığını bir kez daha kanıtlıyor.

Mobil reklamlarla karşılaşan ama doğrudan alışveriş yapmayan kullanıcıların 14.3’ü ürünün çevrimiçi fiyatıyla karşılaştırma yaptığını, 14’ü ürün/marka hakkında yorumları okuduğunu, 13.5’i ise markanın web sitesine ziyaret ettiğini belirtiyor. Katılımcıların 44.8’i mobil cihazlarında gördükleri reklamlardan sonra ürünü birkaç gün içinde aldıklarını belirtiyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.