DOLAR 32,3735 0.16%
EURO 34,9787 -0.27%
ALTIN 2.324,350,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, Sürdürülebilir ve Çevre Odaklı Etkinlikleriyle Sektöre Yön Verecek!
  • GÜNLÜK HABERCİ
  • Magazin
  • Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, Sürdürülebilir ve Çevre Odaklı Etkinlikleriyle Sektöre Yön Verecek!

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, Sürdürülebilir ve Çevre Odaklı Etkinlikleriyle Sektöre Yön Verecek!

ABONE OL
Nisan 6, 2023 16:00
Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, Sürdürülebilir ve Çevre Odaklı Etkinlikleriyle Sektöre Yön Verecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapı Fuarı 2023 Etkinlik Programı Yapı Güvenliği, Sürdürülebilirlik, Enerji Verimliliği, Teknoloji ve İnovasyon Konulu Buluşmalara Ev Sahipliği Yapacak!

Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgedeki en büyük, dünyada ise beş büyük yapı fuarından biri olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul bu yıl 45’inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Türk yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bu yıl yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında 450’nin üzerinde yerli ve yabancı katılımcıyı 26-29 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlayacak. Her yıl binlerce yabancı yatırımcıyla yerli iş ortaklarını bir araya getiren fuar sektör temsilcilerini güçlü ve yön veren etkinliklerle buluşturacak. Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile ICA Events tarafından düzenlenecek olan fuar, güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş olanakları, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratmayı hedefliyor.

Bölgedeki en etkili iş platformu ve Türk yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul; Türkiye dışında Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika’dan da alıcıları cezbediyor. Bu yıl Avusturya, Belarus, Çin, KKTC, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Endonezya, İtalya, Kazakistan, Katar, Romanya ve Rusya başta olmak üzere toplam 13 ülkeden 30’un üzerinde yabancı katılımcı fuarda yer alacak. VIP Alım Heyeti Programı kapsamında 50 ülkeden 300’den fazla yabancı satın almacı katılımcılarla buluşacak.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un 45 yıldır uluslararası bir platform olarak ülkemiz inşaat sektörüne ayna tuttuğunu ifade eden Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, “Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da 45’inci yılı devirirken her yeni yılın bir önceki yıldan daha verimli ve katma değerli geçtiğini gururla söyleyebilirim. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz 44. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da, 320 katılımcımızı, 157 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden gelen 45.000’i aşkın ziyaretçi ve 59 ülkeden 385 yabancı satın alma profesyoneli ile buluşturmuştuk. 2.500’den fazla B2B toplantı gerçekleştiren katılımcılarımız, 400 milyon Euro’ya yakın bir iş hacmi oluşturmayı başarmıştı. Bu yıl güçlü bir yabancı katılımcı, alıcı ve ziyaretçi ilgisi gören fuarımızın   1 milyar Euro’ya yakın bir iş hacmi yaratmasını bekliyoruz. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul olarak Türkiye’nin 100. yılında da ülkemiz ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Yaşanan deprem felaketine değinen ve inşaat sektörünün önemine vurgu yapan Keskin sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye, son yüzyılda yaşamış olduğu en sarsıcı depremlerin ardından sektör profesyonelleri depreme dayanıklılıkla sıfır enerji bina ilişkisine ışık tutarken, özellikle kentsel dönüşüm konularının tekrar ele alınmaya başlandığı bu günlerde, doğru uygulamalar hakkında bilgiler paylaşılacak” dedi.

İnşaat Sektörünün Gündemi Yapı Fuarı’nda Tartışılacak 

Yapı, mimarlık, inşaat malzemeleri ve teknolojileri sektörlerinin bölgedeki en etkili ve en uzun soluklu platformu olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un 45. yılındaki kapsamlı etkinlik programında başta “yapılarda deprem güvenliği” olmak üzere sektörün gündemdeki konuları, alternatif yapı trendleri ve sürdürülebilir malzeme ile yenilikçi, güvenli inşaat uygulamalarının ipuçları paylaşılacak. Fuar kapsamında; 

 

x

4. ZeroBuild Summit’23 – Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul ev sahipliğinde “Daha iyi mimarlık, daha iyi mühendislik ve depreme dayanıklı sıfır enerji bina mümkün” mottosuyla, 4 gün boyunca 100’e yakın konuşmacının katılımıyla gerçekleştirilecek.  Zirvenin gün sponsorları Dalmaçyalı ve Baymak, oturum sponsorları ise Düzcecam ve Winsa olacak. 4. ZeroBuild Summit’23 – Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi’nde “Mevzuata Uygun Depreme Dayanıklı Sıfır Enerji Bina” işinin nasıl mümkün kılınabileceğini mimari, yapı malzemeleri ve teknoloji kapsamında dönüşümün nasıl sağlanacağı ZeroBuild Zirve Sahnesi’nde masaya yatırılacak. 26 Nisan 2023, Çarşamba; “Kamu Yaklaşımları ve Finansman”, 27 Nisan 2023, Perşembe; “Mimari ve Yapı Malzemeleri”, 28 Nisan 2023, Cuma; “Cepheler ve Mantolama”, 29 Nisan 2023, Cumartesi; “Alternatif Enerji Sistemleri ve Enerji Yönetimi” başlıkları çerçevesinde sektörün konuları ele alınacak. Yapı sektörüne yön veren 100’den fazla uzman konuşmacı arasında bulunan isimlerden bazıları ise şöyle: Çek Teknik Üniversitesi Sürdürülebilir Binalar Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Antonin Lupishek, VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, OECD Türkiye Büyükelçisi ve YENADER Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014-2018 Arası Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, NP Betek Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu ve Mühendis ve Mimarlar Kadınlar Derneği Başkanı Züleyha Özcan

Sıfır Enerji Binalar’ın yapı mevzuatına uygunluğu, depreme dayanıklılığı ve yenilenebilir enerji kaynaklarından kendi enerjisini üretebilir olmasını esas alarak, sürdürülebilirliği ve yapı güvenliğini stratejik bir öncelik olarak gören mimarlar, müteahhitler, politika yapıcılar, bina sahipleri ve sektör profesyoneller Tüyap İstanbul Salon 8’deki Zirve Sahnesi’nde ağırlanacak.

Mimari Ustalık Sınıfları, Yapı Fuarı’nda!

Yapı Fuarı’nın bir diğer dikkat çeken etkinliği ise Yapı Master Class – Mimari Ustalık Sınıfları. Yapı Master Class – Mimari Ustalık Sınıfları 5’inci yılında; 27, 28 ve 29 Nisan tarihlerinde fuar alanında gerçekleşecek. Sektörde dikkat çeken işleriyle bilinen mimarlar eşliğinde, “Deprem Sonrası Konut ve Kamusal Alan”, “Strüktürel Tasarım ile Tektonik Arasındaki İlişki” ve “Ölçekler Arası Diyalog” üzerine sohbet ederken ürünlerin yerinde uygulamalı öğrenildiği, “Umudu İnşa Etmek” ana temasıyla 3 güne yayılan ve 21 farklı stant ziyaretinin gerçekleştirileceği etkileşimli bir fuar deneyimi sunacak. 

Mimari Ustalık Sınıfları’nda, Degostudio Kurucu Ortakları Mimar Özge Meriç ve Volkan Taşkın moderatörlüğündeki “Usta Mimarlar ve Malzeme Uzmanlarıyla Özel Buluşma” etkinlikleri kapsamında; 

27 Nisan Perşembe günü; DS Mimarlık Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Doç.Dr. Deniz Aslan, Sanamekan Kuırucu Ortağı, Mimar Samim Magriso ve Bingöl Barka Mimarlık ve Dan. Kurucu Ortağı, Mimar Özgür Bingöl “Yaşamı Yeniden İnşa Etmek” konulu panelde,

28 Nisan Cuma günü; Promer Mühendislik Yön. Kr. Üyesi İnşaat Yük. Müh. Ve Deprem Güçlendirme Derneği Bşk. Yrd. Suat Yıldırım, Teamfores Kurucusu Mimar Serter Karataban, ve Yılmaz Değer Mimarlık ve Tasarım Kurucusu, AURA İstanbul Bşk. Yrd., Yüksek Mimar Yılmaz Değer “Dönüşümün Tektoniği” konulu panelde,

29 Nisan Cumartesi günü, Çinici Mimarlık’tan Can Çinici, İpek Baycan Architects Kurucusu Mimar İpek Baycan Magriso ve Barn Arch. Kurucu Ortağı Mimar Tümer Keser “Ölçekler arası diyalog” konulu panelde alanındaki projelerini dinleyicilere aktaracaklar.

Yapı Master Class’a kayıt yaptıran ziyaretçiler, moderatorler ile fuar alanı içinde farklı ürün gruplarından katılımcı stantlarına ziyaret gerçekleştirecek ve ziyaretler sırasındaki yürüyüş boyunca konukların katılımıyla gün temalarındaki sohbetleri dinleme şansı yakalayacak. Ziyaretçiler, etkinliğin konuğu olan usta mimar ve mühendisler ile doğrudan bağlantı kurma imkânı bulurken onların deneyimlerinden de faydalanabilecekler.

Yapı Sektörünün İtici Güçleri: Girişimcilik, Dijital Dönüşüm ve İnovasyon

En yeni ürün ve teknolojileriyle dikkat çeken yapı ve mimarlık girişimcilerine her yıl olduğu gibi bu sene Yapı Tech Garage programı kapsamında Salon 8’de Zirve Sahnesi yanında özel bir alan ayrılacak. ContechVerse iş birliğindeki bu alanda, 4 gün boyunca, katılımcı firmalar ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören teknoloji girişimcileri sektör profesyonelleri ile buluşarak, inovasyona ve yaratıcı fikirlere en çok ihtiyacımız olan bu dönemde; geliştirdikleri çözümleri tanıtıp yeni iş olanakları yaratacaklar.

Start-uplar akıllı inşaat malzemeleri, BIM, sanal ve artırılmış gerçeklik, yapı mobil uygulamaları, yapay zeka, nesnelerin internet, robotik ve üç boyutlu üretim, sıfır enerji bina prensipleri gibi teknolojilerle, tasarım aşamasından bina teslim aşamasına kadar farklı olanaklar sunan ürünlerini; mimar, mühendis, yönetici, üretici, yüklenici, pazarlamacı ve kullanıcılara anlatma fırsatı sunarken; trendleri takip etmek isteyen ziyaretçileri de yeni teknoloji ve ürünlerle buluşturacak.

Fuarın son günü 29 Nisan Cumartesi“Yapı Sektörünün İtici Güçleri: Girişimcilik, Dijital Dönüşüm ve İnovasyon” başlıklı oturumda yer alacak girişimler ise şöyle;  Moderatör, ContechVerse Kurucu Mentörü Demet Demirer, SugARtech Kurucu Ortak, CEO Abdurrahman Türkeri, ikiOkka Kurucu Ortakları Berivan Okka ve Halil Okka, Sehn Con-tech Kurucusu Enes Boz, SurveyHands 3D Veri Teknik Operasyon Müdürü Ertuğrul Aydın, inSuppliers Kurucusu Güliz Fiş, Arventek Kurucu Ortağı Sedat Mança, FieldTech  Kurucusu Selin Küçük, Bimmade Kurucusu Serdar Birden.

Altın Mıknatıs “Stant Tasarım Ödülleri” Sahiplerini Bulmaya Hazırlanıyor!

Yapı Fuarı’nın klasiklerinden biri haline gelen Altın Mıknatıs “Stant Tasarım Ödülleri” ile bu yıl da tasarımlarında sürdürülebilir öğeler, inovasyon ve teknolojiyi iç içe kullanarak en etkin ziyaretçi deneyimini yaratan katılımcılar ödüllendirilecek. Bağımsız jüri üyeleri fuar sırasında kapalı oturumla katılımcı firmaları “Firmaların fuarda tanıttıkları malzemeleri ile stantlarında kurdukları bağlantı”, “Ürünün gösterilmek istenen niteliklerinin stant tasarımında vurgulanışı”, “Teknoloji ve tasarım trendleri doğrultusunda tasarımın akılcılığı ve fonksiyonelliği”, “Standın 3 boyutlu tasarım nesnesi olarak düzenlenmesi”, “Görsel malzeme kullanımındaki estetik” ve “Standın modülerliği ve tekrar farklı mekanlarda kullanılabilirliği” kriterlerine göre değerlendirecek. Ödül programında bu sene 1.lik, 2.lik, 3.lük, Mansiyon ve ICA Group Teşvik Ödüllerinin yanı sıra özel ödüller dikkat çekiyor. Ayrıca “Standında En İyi Ziyaretçi Etkileşimi”, “Standında En İyi Teknoloji Çözümleri Sunan Firma”, “Standında En İyi Yaratıcı Kimlik Tasarımı Sunan Firma” ve “Standında Sürdürülebilir Ürününü Sürdürülebilir Kriterlerle Sergileyen Firma” kategorilerinin kazananları belirlenecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.