DOLAR 32,3617 0.13%
EURO 34,9782 -0.31%
ALTIN 2.323,560,19
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vattenfall Solar Takımı, Dijital Çalışma Alanı Teknolojisiyle Rakiplerine Tur Bindiriyor

Vattenfall Solar Takımı, Dijital Çalışma Alanı Teknolojisiyle Rakiplerine Tur Bindiriyor

ABONE OL
Kasım 1, 2021 12:30
Vattenfall Solar Takımı, Dijital Çalışma Alanı Teknolojisiyle Rakiplerine Tur Bindiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneş enerjili araba yarışlarının prestijli takımı, arabalarının ve sürücülerinin en yüksek performansı ortaya koymasını sağlamak için dijital çalışma alanı teknolojisinden yararlanıyor.

Vattenfall Solar Takımı, Delft Teknoloji Üniversitesi'nden (TU Delft) 17 mühendislik öğrencisince kurulan bir takım. Takım, dünyanın önde gelen teknik üniversiteleri tarafından üretilen ve yarıştırılan güneş enerjisiyle çalışan arabalar için 2.500 kilometrelik bir yarış olan Solar Challenge Morocco'da yarıştı. Takım, arabasının ve sürücülerinin en yüksek performansı ortaya koymasını sağlamak amacıyla gerekli bilgileri paylaşabileceği güvenli dijital çalışma alanını yaratmak için Citrix Systems, Inc. (NASDAQ: CTXS) firmasının teknolojisinden yararlanarak bir zafere daha ulaşmak üzere tekerlekleri harekete geçirdi.

İş Gücünün Uzaktan Çalışmasında Gelinen Son Noktaya Olanak Sağlıyor     

Takım sözcüsü Tanya Spee, "Bir yarış sırasında yokluğun ortasında – Sahra Çölü'nde veya dağlarda – olduğunuzu ve sınırlı hatta bazen de sıfır bağlantıya sahip olduğunuzu hayal edebilirsiniz, Bu gerçekten korkunç olur. Ama yanımızda dijital çalışma alanı teknolojileri var" diyor. 

10 defa düzenlenen beş günlük yarışı yedi defa kazanan takım, arabanın tasarlanmasından, üretilmesinden ve yarıştırılmasından kendi BT ortamlarının oluşturulmasına kadar her şeyi kendi yapmak zorunda ve Citrix® ShareFile ürününü kullanarak en yüksek performansı elde etmek için kritik bilgileri güvenli ve güvenilir bir biçimde gerçek zamanlı olarak paylaşabiliyor. Ayrıca kaydettiği ilerlemeyi de dünyanın her yanındaki hayranlarıyla paylaşabilir.

Spee şunları söylüyor: "Yarış sırasında kullandığımız üç medya aracımızla Hollanda'daki arka ofisimiz arasında dosyalarımızı, medya içeriğimizi ve tüm videolarımızı paylaşmak için Citrix ShareFile'ı kullanıyoruz ve insanların kaydettiğimiz ilerlemeyi günü gününe ve hatta dakikası dakikasına takip edebilmesi için hikâyemizi basına ve sosyal medyaya hızla aktarabiliyoruz. COVID döneminde güneş enerjisiyle çalışan arabamızın tasarlanmasında ve üretilmesinde doğru dijital çalışma alanı teknolojisine sahip olmak bugüne kadar olduğundan çok daha önemliydi. Citrix kritik bir rol oynuyor ve takımın kazanmasına çok büyük yardımı oluyor."

Takım aynı zamanda, arabalarının mümkün olan en yüksek verimliliğe sahip olması için hava durumu, yol koşulları ve araç performansı ile ilgili gerçek zamanlı yarış verilerini geçmiş verilerle ilişkilendirerek kullanıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.