DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uluslararası 25. Türkiye İç Denetim Kongresi: “Risk yönetimi hiç olmadığı kadar önemli hale geldi”
  • GÜNLÜK HABERCİ
  • Ekonomi
  • Uluslararası 25. Türkiye İç Denetim Kongresi: “Risk yönetimi hiç olmadığı kadar önemli hale geldi”

Uluslararası 25. Türkiye İç Denetim Kongresi: “Risk yönetimi hiç olmadığı kadar önemli hale geldi”

ABONE OL
Aralık 17, 2021 14:20
Uluslararası 25. Türkiye İç Denetim Kongresi: “Risk yönetimi hiç olmadığı kadar önemli hale geldi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de iç denetim mesleğinin uluslararası standartlarda yapılması, şirketlerin kurumsal itibarının korunması ve değer kazanması amacıyla faaliyet gösteren Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), QNB Finansbank’ın da sponsorları arasında bulunduğu Uluslararası 25. Türkiye İç Denetim Kongresi’ni 15-16 Aralık 2021 tarihilerinde ‘Öngörülemeyene Adaptasyon: Mücadele mi Uyanış mı?’ temasıyla çevrimiçi gerçekleştirdi.

Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), dünyadan ve Türkiye’den birçok sektör mensubu ve akademisyeni Uluslararası 25. Türkiye İç Denetim Kongresi’nde bir araya getirdi. 15-16 Aralık 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşen kongre, TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yurdalan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski’nin açılış konuşmalarıyla başladı.

Pandemi ve iklim kriziyle birlikte risk yönetiminin hiç olmadığı kadar önemli ve dinamik bir hale gelmesi, böyle bir ortamda yönetim kurullarına güvence ve danışmanlık sağlamakla sorumlu iç denetçiler, her geçen gün olasılığı ve etkisi değişen riskler karşısında nasıl hareket etmeli, “Çare mücadele etmek mi, yoksa ihtiyacımız bambaşka bir farkındalık düzeyiyle değişimi ‘fırsat’ olarak gören bir uyanış mı?” soruları masaya yatırıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yurdalan konuşmasında şunlara değindi; “Sadece ülkemizde değil, etkisini dünya genelinde hissettiğimiz iklim değişiklikleri, jeopolitik ve siyasal çatışmalar, dijital dönüşüm ve siber güvenlik riskleri, yapay zekâ ve robot yazılımların gündelik hayatımıza girmesi ve çevrenizde dolaşan COVID-19 virüsü, ön göremediğimiz geleceği şekillendiren hususlardan sadece birkaçı.

Bu perspektifte yönetim kurullarının belirlediği stratejilerin sahada nasıl, hangi başarı seviyesinde yerine getirildiği, belirlenen hedeflere ulaşılıp ulaşılamadığının test edilmesi ve yönetim kurullarına güvence ve danışmanlık verilmesi iç denetimin ana sorumluluğu olmasına karşın, bu faaliyetin yerine getirilmesinde yukarıda saydığım tetikleyiciler beraberinde birtakım belirsizlikleri de gündemimize taşıdı.

İç denetim profesyonelleri bu yeni normal dediğimiz düzene uyum sağlamak için teknolojik gelişmeleri izlemeli, sürekli öğrenmeli ve öğrendiklerini uygulamalı, büyük veriyi kısa sürede bilgiye çevirecek analitik yaklaşımları alet çantasına eklemeli, değişen riskleri sürekli güncellemeli ve iç denetim faaliyetlerini bu perspektifte geliştirmeli.”

 

Kaslowski: “Ekonominin sağlıklı işleyişi için öngörülebilirlik temel unsur”

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ise açılış konuşmasında; “Ekonominin sağlıklı işleyişi için öngörülebilirliğin temel unsur olduğunu hepimiz biliyoruz. Kur istikrarı da bunun önemli bir parçası. Ekonominin görüş mesafesi uzamalı ancak böylelikle ihracatçı, reel sektör ve hane halkı fayda sağlayabilir. Öngörülebilir ve güvenin inşa edildiği ekonomik ortamlarda iktisadi kararlar, yatırım kararları en verimli şekilde alınabilir. Kapsamlı uzun vadeli ve katılımcılıkla hazırlanmış stratejik planlar bu süreçte önemlidir. Pandemi mevcut iş yapış modellerini değiştirdi ve bizleri bekleyen riskleri de daha güçlü şekilde gündemimize soktu. Bu dönemde değişen koşullara hızla çözüm üretenler her krizde olduğu gibi bu süreçten de daha güçlü çıktı. İşte bu noktada iç denetim birimleri önemli bir rol oynadı. Riskleri tahmin etme, yönetim kurullarına ve üst yönetime uyarıda bulunma ve güvence sağlama misyonuyla iç denetim profesyonelleri bir organizasyonun krizlere dayanıklılığının en önemli aktörlerinden biridir. Krizden önce proaktif ve vizyoner; kriz esnasında atik ve esnek iç denetim birimleri olan şirketler krizleri daha iyi yönetebilirler” dedi.

x

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.