DOLAR 32,3181 0.2%
EURO 35,1311 -0.01%
ALTIN 2.292,270,66
BITCOIN 22941281,95%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Teknoloji Dünyasının Başarılı İsimleri Bilfen Okullarında

Teknoloji Dünyasının Başarılı İsimleri Bilfen Okullarında

ABONE OL
Ocak 4, 2023 12:50
Teknoloji Dünyasının Başarılı İsimleri Bilfen Okullarında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilfen İlköğretim Kurumları Bilişim Teknolojileri Bölümü, “Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası” kapsamında yaptığı etkinlikler ile teknoloji dünyasının önemli ve başarılı isimlerini öğrencileriyle buluşturdu.

Bilfen Okullarının tüm kampüslerinde, tüm dünyada eş zamanlı etkinliklerin gerçekleştirildiği ‘Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası’, öğrencilerin programlama becerilerinin geliştirilmesini ve bu alana yönelik olumlu tutum geliştirmelerinin hedeflediği birçok farklı etkinlik ile kutlandı. Tüm kademelerden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikler ile geleceğin dili olan kodlama ve tasarımın önemi bir kez daha vurgulandı. Birbirinden değerli konukların ağırlandığı “Bilfen Tech MeetUp” buluşmalarında, teknoloji IPT öğrencileri de sene başından bu yana yaptıkları projelerini arkadaşlarına sergiledi.

“Bilfen Tech MeetUp” Keyifli Buluşmalara Sahne Oldu 

Bilfen İlköğretim Okulları, Bilişim Teknolojileri Bölümü tarafından hazırlanan etkinlikler kapsamında alanında uzman birçok konuşmacıya ev sahipliği yaptı. Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulunun konuğu İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Şişman, “Robotik Alanındaki Gelişmeler ve Hayatımıza Etkileri” konusunda öğrencilerle bilgiler paylaşırken Bilfen Ataşehir İlköğretim Okuluna konuk olan, Appcent Kurucu & CEO’su Ozan Uysal ise “Mobil Dünya” hakkında görüşlerini öğrencilerle paylaştı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Alper Özpınar, “Dijital Dönüşüm, Akıllı Şehirler ve Yeni Teknolojiler” konulu anlatımı ile Bilfen Maslak İlköğretim Okulları öğrencilerine konuk olurken Bilfen Kayseri İlköğretim Okulu öğrencileri ise  “Sağlıkta Yapay Zekâ, Nesnelerin İnterneti ve Yapay Zekâ” konuları hakkında Abdullah Gül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör ve Dr. Öğr. Üyesi Burcu Güngör’den bilgiler aldılar.

Yazılımcı ve Ideasoft Kurucu Ortağı Mahmut Kerem KAYA Bilfen Florya İlkokulunda, Huawei Türkiye Ar-Ge biriminden Mühendislik Yöneticisi Doğan Burak ZİYANAK ise Bilfen Bahçeşehir İlköğretim Okulunda öğrencilerle buluştu. 

Yine etkinlikler kapsamında Bilfen Bursa İlköğretim Okulunda Apra Mühendislik Şirket Müdürü Rahşan İlkay YORULMAZ “Akıllı Üretim Sistemleri” konulu seminerle öğrencilerle bir araya gelirken İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nesli ERDOĞMUŞ ise İzmir Güzelbahçe İlköğretim Okulunda “Makine Öğrenmesi ve Yapay Zekâ” üzerine bilgilerini öğrencilerle paylaştı.

Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası’nın diğer konukları arasında yer alan ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Tokel “Metaverse, Sanal Gerçeklik, 3 Boyutlu Sanal Dünyalar ve Simülasyonlar” başlıklı sunumu ile Bilfen Çayyolu İlköğretim Okuluna konuk olurken Halkalı Bilfen İlköğretim Okulu öğrencileri  Insider yazılım firmasında Machine Learning Engineer olarak görev yapan Burak Tağtekin’i  “Yapay Zekadan Öğrendiklerim” konulu sunumuyla okullarında ağırladı. Payas STEM Kurucusu Cem KAĞAR Bilfen İskenderun İlköğretim Okulunda “Değişen Dünyada Yakın Geleceğin Meslekleri” sunumunu öğrencilerle paylaşırken Piksel Akademi CEO’SU Emrah Kozan da, Bilfen Antalya İlköğretim Okulunda “Tasarım Odaklı Düşünce” konulu sunumu ile öğrencilere bilgilendirmeler yaptı.

 

x

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.