DOLAR 32,3838 0.19%
EURO 35,0948 -0.01%
ALTIN 2.325,510,27
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tegv Çocukları, Nexans Vakfı Desteğiyle “Eğlenceli Elektrik” Projesi İle Tanışıyor
  • GÜNLÜK HABERCİ
  • Eğitim
  • Tegv Çocukları, Nexans Vakfı Desteğiyle “Eğlenceli Elektrik” Projesi İle Tanışıyor

Tegv Çocukları, Nexans Vakfı Desteğiyle “Eğlenceli Elektrik” Projesi İle Tanışıyor

ABONE OL
Aralık 2, 2021 21:30
Tegv Çocukları, Nexans Vakfı Desteğiyle “Eğlenceli Elektrik” Projesi İle Tanışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizin sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerinde yaşayan ilköğretim çağı çocuklarını nitelikli eğitim desteği ile buluşturmak için faaliyetlerini sürdüren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), elektrik ihtiyacına yönelik çalışmalar yapan Nexans Vakfı (Nexans Foundation) desteği ile çocukları “Eğlenceli Elektrik” projesi ile buluşturmayı planlıyor.

 

Tam 26 yıldır ülkemizin sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerinde yaşayan ilköğretim çağı çocuklarını nitelikli eğitim desteği ile buluşturmak için faaliyetlerini sürdüren 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), dünyadaki dezavantajlı grupların elektrik ihtiyacına yönelik çalışmalar yapan ve sürdürülebilir çözümler üreten Nexans Vakfı (Nexans Foundation) desteği ile çocukları “Eğlenceli Elektrik” projesi ile buluşturmayı planlıyor.  

 

Nexans Vakfı desteği ile hayata geçecek olan “Fun Electiricty” (Eğlenceli Elektrik) Projesi ile 8-14 yaş aralığındaki çocuklar için eğlenceli videolar, oyunlar, simülasyonlar ve blog yazılarından oluşacak ve eğlenceli bir şekilde çocuklara elektrik enerjisi hakkında bilgi verecek bir web sitesi tasarlanıyor. 

 

TEGV tarafından tasarlanan site, öğretmenler ve aileler tarafından da ziyarete açık olarak İngilizce ve Türkçe dil seçenekleri ile kullanıcıları ile buluşacak. 

 

x

Ziyaretçilerin hem güvenli elektrik ve elektrik enerjisini verimli kullanma konusunda farkındalığı artırmak hem de eğlenerek öğretmek üzerine kurgulanan sitenin yıl sonuna kadar tamamlanması, Ocak ayından itibaren ise ziyaretçilere açılması planlanıyor. 

 

Yeni elektrifikasyon dünyasını daha güvenli, sürdürülebilir, yenilenebilir, karbondan arındırılmış ve herkes için erişilebilir hale getirme vizyonuyla çalışan ve 38 ülkede yaklaşık 25.000 kişiyi istihdam eden Nexans Grubu, dünya genelinde dezavantajlı toplulukların enerjiye adil erişimi için sürdürülebilir girişimleri destekleyen bir vakıf kuran ilk kablo üreticisidir.

 

TEGV, farklı projeleri ile hali hazırda 38 ülkede 1.900.000’den fazla insana dokunan Nexans Vakfı’ndan geçtiğimiz yıl sağladığı kaynak ile “Denizli Deliktaş Öğrenim Birimini” çocuk dostu yeni mekânına taşımıştı, bu proje ile ise ilk 3 ayda 3500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.