DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,040,19
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sektörün merakla beklediği Junioshow Fuarı’na 4 kıtadan 70’in üzerinde ülkeden yoğun ilgi
  • GÜNLÜK HABERCİ
  • Gündem
  • Sektörün merakla beklediği Junioshow Fuarı’na 4 kıtadan 70’in üzerinde ülkeden yoğun ilgi

Sektörün merakla beklediği Junioshow Fuarı’na 4 kıtadan 70’in üzerinde ülkeden yoğun ilgi

ABONE OL
Aralık 17, 2021 14:00
Sektörün merakla beklediği Junioshow Fuarı’na 4 kıtadan 70’in üzerinde ülkeden yoğun ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüyap, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün 2 yıl aradan sonraki en büyük buluşmalarından birine ev sahipliği yapacak. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) iş birliğiyle KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Junioshow, 12 Ocak 2022’de kapılarını açacak. 70’in üzerinde ülkeden ve 50’ye yakın sanayi şehrinden 1000’den fazla nitelikli iş insanını Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlamaya hazırlanan Junioshow Bursa Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı, 0-12 yaş arası bebe ve çocuk modasında ilkbahar – yaz trendlerini belirleyecek.

 

Ocak ve haziran ayları olmak üzere yılda 2 kez, 4 ayrı salonda 20 bin metrekarelik alanda düzenlenen Junioshow’un bu seneki ilk organizasyonunda 200’e yakın firma tarafından          10 bini aşan model sergilenecek. Sektördeki en yeni gelişmelerin damga vuracağı fuar, Amerika, Ortadoğu, Rusya, Avrupa, Afrika ve Türki Cumhuriyetlere uzanan oldukça geniş bir coğrafyadan alım heyetleri ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayacak. Düzenlendiği her yıl milyonlarca dolarlık iş hacmi yaratan fuar, bu sene de uluslararası verimli iş birliklerine sahne olacak. Yabancı ziyaretçilerle yerli firmaları tek çatı altında buluşturarak 4 günde sektörün ihracat faaliyetlerine nitelikli bir değer kazandıracak.

 

Sanayinin lokomotif şehirlerinden Bursa, iki yıl aradan sonra bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün Türkiye’deki en önemli buluşmalarından birine hazırlanıyor. Yılda 2 kez düzenlenen Bursa Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı’nın bu seneki ilk organizasyonu, 12 – 15 Ocak 2022 tarihlerinde Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. 0-12 yaş arası bebe ve çocuk modasında en yeni trendlerin belirleneceği fuarda, sektörün Ar-Ge ve inovasyonda geldiği son aşama da gözler önüne serilecek. Bursa başta olmak üzere sektörün yoğun olduğu İstanbul, Gaziantep, İzmir, Denizli gibi 50’den fazla ilden ziyaretçiler için verimli iş bağlantıları yaratmaya hazırlanan fuar, bu yönüyle sektörün geleceğine kalıcı bir değer kazandıracak.

 

“Sektörün Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yön verecek”

Pandemi nedeniyle 2 yıllık bir aranın ardından düzenlenecek fuarı sektör temsilcilerinin büyük bir heyecanla beklediğini belirten Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Bebe, çocuk konfeksiyonu temsilcilerinin ticari faaliyetlerine yön veren bir misyona sahip olan fuarımızı uzun bir aranın ardından yeniden düzenleyecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Her yıl ocak ve haziran aylarında düzenlediğimiz fuarımızla sektör temsilcilerinin en yoğun olduğu dönemde işlerine büyük bir verimlilik getiriyoruz. Bu seneki ilk fuarımızda da geçtiğimiz yıllardaki gibi 4 salondan oluşan 20 bin metrekare kapalı alanda, katılımcı ve ziyaretçilerimizi buluşturacağız. 200’e yakın firma, ‘tek tip özel dekor stantlarda’, 0 – 12 yaş arası bebe çocuk kreasyonunda yer alan 10 binden fazla modeli sergileme fırsatı bulacak. 70’in üzerinde ülkeden ve Bursa’nın yanı sıra İstanbul, Gaziantep, İzmir, Denizli gibi 50’den fazla ilden nitelikli iş insanlarını buluşturacağız. Yerli firma temsilcilerimizin, ürünlerini yabancı alıcılara tanıtma ve yeni iş birliği yaratma fırsatı bulacağı fuarımız, bu sene de milyon dolarlık bir iş hacmi yaratacak. Sektördeki en yeni gelişmeleri gözler önüne seren fuarımız bu yönüyle firmaların Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına da yön veriyor. Fuar aracılığıyla yenilikleri takip eden firmalar, üretim ve Ar-Ge faaliyetlerine kalite, tasarım ve teknoloji odaklı yeni bir yaklaşım getiriyor” dedi.

 

x

Yerli firmaları geleceğe taşıyor

Junioshow’un toptan satış yapan yerli firmaları geleceğe taşıyan işlevine dikkat çeken Ersözlü, "Yurt dışından yoğun ilgi göre fuara, yapılan tanıtımlar kapsamında Amerika, Ortadoğu, Rusya, Avrupa, Afrika ve Türki Cumhuriyetlere uzanan oldukça geniş bir coğrafyadan organize edilen 1000’in üzerinde iş insanından oluşan alım heyetleri ve yabancı ziyaretçiler, yerli firmalarla iş birliği için Bursa’ya gelecek. Konfeksiyon sektörünün yükselen bir değeri haline gelen Bursa’da 4 gün boyunca, yerli firmalarımızın verimli iş bağlantıları kurmalarına olanak sağlayacağız. 2022’nin ilk fuarında, yılın henüz başındayken sektörün ihracat faaliyetlerine nitelikli bir değer kazandıracağız” diye belirtti.

 

Fuar ile eş zamanlı B2B düzenleyeceğiz

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, dünya genelinde normalleşme ile birlikte fiziki fuarların yeniden hız kazandığını söyledi. Junioshow Fuarı’nın Bursa’nın bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründeki öncü rolünün yansıması olduğunu ifade eden İsmail Kuş, firmaların iki yıllık aranın ardından yeniden koleksiyonlarını alıcılarla buluşturacağını kaydetti. Toplam 4 holde ve 10 bin metrekarelik alanda düzenlenecek fuarda bu yıl 200’e yakın firmanın stant açacağını söyleyen İsmail Kuş, “Sektörümüzün gelişimi adına büyük bir önem arz eden Junioshow’u yeniden düzenleyecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. BTSO olarak fuar ile eş zamanlı ikili iş görüşmeleri düzenleyeceğiz. Ticari Safari Projemiz kapsamında 300’ü aşkın yabancı alıcıyı sektör temsilcilerimizle bir araya getireceğiz. Fuarımızın daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sektörümüzün ihracatına büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. İlk günden bu yana fuarımızı destekleyen Ticaret Bakanlığımıza ve güçlü iş birlikleri için Tüyap Bursa ve BEKSİAD’a teşekkür ediyor, fuarımızın firmalarımız için hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

 

“Sektörde önemli bir ivme yakaladık”

BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, bebe çocuk konfeksiyonu sektörünün son dönemin yükselen sektörlerinden biri olduğunu söyledi. Bursa’da sektörde önemli bir ivme yakalandığını vurgulayan Yıldız, “Sektörün yakaladığı müthiş ivmeyi; son yıllardaki büyüme grafiği, artan ticaret hacmi ve onlarca ülkeye yaptığı satışla görmekteyiz. Sektörümüzde yatırımlar artıyor, iş potansiyeli yükseliyor, pazarlama aktiviteleri hız kazanıyor. Tüm bunlar da sektörümüzün büyümeye devam edeceğini gösteriyor. 2022 yılının ilk fuarı olan Junioshow’un da daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sürece önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

Sağlıklı fuar ortamı

Düzenlediği fuarlar aracılığıyla savunmadan ambalaja, tarım ve hayvancılıktan oyuncak sektörüne kadar çok sayıda sektörün gelişimine yön veren Tüyap, her fuarda uyguladığı COVID-19 tedbirlerini bu fuarda da titizlikle uygulayacak. Yeni nesil fuarcılık anlayışıyla ziyaretçilerine temassız ve sağlıklı fuar ortamı yaratacak. Katılımcılar HES kodunun bulunduğu online davetiye sayesinde girişte bekletilmeden fuar alanına alınacak. Yoğunluk ölçümü ile ziyaretçiler güvenli bir şekilde fuar ziyaretlerini gerçekleştirecek. 12 Ocak’ta kapılarını açan fuar, 15 Ocak 2022 tarihinde saat 17.30’a kadar ziyaret edilebilecek. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.