DOLAR 32,3813 0.19%
EURO 35,1046 -0.03%
ALTIN 2.325,220,26
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şampiyonada mutlu sona Rusya ulaştı

Şampiyonada mutlu sona Rusya ulaştı

ABONE OL
Mayıs 26, 2023 17:00
Şampiyonada mutlu sona Rusya ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki Dünya Halı Saha Mini Futbol Şampiyonasında kazanan Rusya oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Uluslararası Mini Futbol Federasyonu ve Acun Medya tarafından ülkemizde ilk kez düzenlenen ve 16 ülkenin kıyasıya mücadele ettiği Uluslararası Mini Futbol Dünya Şampiyonası’nda finalde Libya’yı seri penaltılar sonucu 5-4 mağlup eden Rusya şampiyon oldu. Türkiye ise turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.

 

6 GÜN BOYUNCA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Doğu Kışla Halı Saha Tesisleri’nde 19 Mayıs’ta başlayan ve 6 gün süren turnuvada Türkiye, Gana, Irak, İran, İsviçre, Rusya, Katar, Cezayir, Tunus, Suudi Arabistan, Kazakistan, Avusturya, Libya, Bahreyn, Bulgaristan ve Belçika ülkelerinin sporcuları mücadele etti. Şampiyonanın finaline MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Uluslararası Mini Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Muhammad Al-Dossary, 16 ülkeden temsilci, teknik ekip ile futbolcular ve çok sayıda sporsever katıldı.

 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

Şampiyonada açıklama yapan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Uluslararası Mini Futbol Dünya Şampiyonası’na Kocaeli’nin ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sporcuların müsabakalarda en yüksek performansı göstermek için gayret sarf ettiklerini kaydeden Sancaklı, “Spor yaparak hem sağlığımızı, hem birliğimizi, hem de dayanışmamızı en üst seviyeye çıkardık. Katkı sağlayan başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın olmak üzere Uluslararası Mini Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Muhammad Al-Dossary ve Acun Medya’ya çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

x

DOĞU KIŞLA HALI SAHA TESİSLERİ’NDE

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından adeta mini bir stada çevrilen Doğu Kışla Halı Saha Tesisleri’nde düzenlenen organizasyonda maçlara Türkiye’den ve dünyadan sporseverler yoğun ilgi gösterdi. Dört gruptan oluşan turnuvada çeyrek final ve yarı finallerin ardından final müsabakası oynandı. Son dörde Türkiye, Irak, Libya ve Rusya kaldı. Yarı finalde Türkiye Libya’ya Irak ise Rusya’ya elendi. Cihan Haspolatlı, Onur Öztonga, Murat Akyüz gibi eski futbolcuların kadrosunda yer aldığı Türkiye ile Irak arasında oynanan üçüncülük maçını 3-1 kazanan Irak oldu.

 

BİRÇOK TANINMIŞ İSİM

Organizasyonun gösteri maçında birçok tanınmış isim sporseverlerin karşısına çıktı. Gösteri maçında başlama vuruşunu MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı yaparken Kocaelispor Efsaneleri takımında Alper Aktaş, Aleks Yordanov, Onur Güneri, Mert Korkmaz, Kaan Dobra, Şenol Çiçek, Bülent Baturman, Cem Sinan Vergül, Ali Bilgin, Mustafa Çulcu ve Osman Çakır forma giydi. Milli Takım ise Onur Durak, Caner Toygar, Zafer Çakıroğlu, Haydar Koç, Ahmet Yılmaz, Mehmet Atalı, Nuri Çolak, Fatih Bulut, Sercan Saltan, Gürhan Gürsoy’dan oluştu. Milli Takım’ın 5-4 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmanın gollerini Aleks Yordanov (2), Şenol Çiçek, Cem Sinan Vergül (Kocaelispor), Sercan (3), Zafer Çakıroğlu, Haydar Koç (Milli Takım) attı. Kocaelispor’un unutulmaz futbolcularından Aleks Yordanov ile Bülent Baturman’ın klas futbolu parmak ısırttı, Geceler şarkısı ile milyonların sevgilisi olan Fatih Bulut da gösteri maçında yer alan isimler arasında yer aldı.

 

MAÇLAR TV 8.5’TAN NAKLEN YAYINLANDI

Kocaeli’nin en görkemli organizasyonunun son gününde final, üçüncülük ve gösteri maçları oynanırken tüm maçlar TV 8.5’tan naklen yayınlandı. Günün son maçında Rusya ile Libya finalde karşılaştı. Büyük bir çekişme içinde geçen maçın 25+8. dakikasında Lungnam’ın pasında Al Naht attığı golle Libya’yı 1-0 öne geçirdi ve devre de bu skorla sona erdi. İkinci yarıda Rusya çok baskılı bir oyun ortaya koyarken 47. dakikada Harkat’ın Ramazanov’a yaptığı faulün ardından Avusturya’lı hakem Girokoo VAR’a gitti ve izlediği pozisyon dönüşü penaltı karar verdi.

 

PENALTILARLA RUSYA KUPAYA UZANDI

Uzatma anlarında Şakbanov penaltı golü ile Rusya’ya beraberliği getirdi ve normal süre 1-1 sona erdi. 5’er dakikadan oynanan 2 uzatma devresinde de gol olmadı ve penaltılara gidildi. Penaltılar sonunda rakibine 4-3, toplamda da 5-4 üstünlük sağlayan Rusya dünya şampiyonu oldu. Büyük bir sevinç yaşayan Rus kafilesi kupasını kaldırdı ve gün sonunda üzeri açık otobüs ile konakladıkları otele kadar götürüldü. İzmit, şehir tarihinin en görkemli turnuvasına ev sahipliği yaparken Kocaelili futbol severler unutulmaz bir organizasyonu geride bıraktı. Dereceye giren ülkelere kupa ve madalyalarını Uluslararası Mini Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Muhammad Al-Dossary ve yetkililer verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.