DOLAR 32,3717 0.16%
EURO 34,9790 -0.28%
ALTIN 2.324,360,22
BITCOIN 22769010,24%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SAHİM-SEN: Sözlü Mülakat İle Yüksek Puanlı Memurlar Saf Dışı Bırakıldı

SAHİM-SEN: Sözlü Mülakat İle Yüksek Puanlı Memurlar Saf Dışı Bırakıldı

ABONE OL
Aralık 9, 2021 11:50
SAHİM-SEN: Sözlü Mülakat İle Yüksek Puanlı Memurlar Saf Dışı Bırakıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Sağlık Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınavı’nın ardından ortaya çıkan hak kayıplarını gündeme taşıdı. Yazılı sınav sonuçlarının yok sayıldığını söyleyen SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, “Yazılı sınav sonucu yüksek memurların sözlü mülakatlarda branş dışı sorular ile puanlarının düşürülerek bırakıldığını tespit ettik” dedi.

 

Sağlık Bakanlığı Görevden Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın ardından tartışmalar sürüyor. Sözlü mülakatların ardından çok sayıda kişinin yaşadığı mağduriyet kamuoyuna yansımaya devam ediyor. Yazılı sınavdan 80’in üzerinde puan alan yüzlerce sağlık çalışanı; mülakatta branşları ile alakasız sorulara maruz kalmaları gerekçesiyle düşük puanlar alarak hak kaybı yaşadıklarını belirtiyor. 

 BİLGİ, EMEK VE LİYAKAT YOK SAYILDI

Sözlü ve yazılı açıklamalarında mülakatın kaldırılmasını talep eden SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, “Unvan değişikliği sınavında yazılı sonuçlar baz alınmalıdır. Sözlü mülakata giren personelin branş dışı sorular ile karşı karşıya kalması liyakat faciasıdır. Yazılı sınavda başarılı olan sağlıkçılarımıza karşı kirli bir oyun kurgulandığını düşünüyoruz. Bunca emeğin ve sağlık sisteminin en çok ihtiyaç duyduğu ‘liyakat ’in heba olmasına göz yummayacağız. 2020 de sınav ilan metnine çıkıldı münhal kadrolar o yıla göre tespit edildi Pandemi nedeniyle birçok kadroda ihtiyaç vardır. Böylelikle boş kadrolar yedekte kalmış başarı elde etmiş kamu personeli tarafından doldurulabilir. Her açıklamamızda özellikle liyakate vurguyu yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. Sağlık sisteminin en büyük sorunu liyakat eksikliğidir ve unvan değiştirme sınavı ile yaşatılan hak kayıpları sağlık sisteminin gelişimini derinden etkileyecektir” ifadelerini kullandı.

BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ: SÖZLÜ MÜLAKAT TEDAVÜLDEN KALDIRILMALI

Sağlık Bakanlığı’nı bu hassas konu hakkında sessiz kalmayarak çözüm üretmeye davet eden Akarken sözlerini şöyle sürdürdü: Bazı branşlarda 65 ortalama ile yerleştirilen memurlar varken bazı branşlarda 80 ortalama puanla yerleşemediklerini tespit ettik. Sözlü mülakat bir an önce tedavülden kaldırılmalıdır. Yazılı sınavdan tam bir sene sonra yapılan sözlü mülakatın ardından ortaya çıkan bu tablo hakkında yetkililerden sorunlara çözüm açıklamaları bekliyoruz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.