DOLAR 32,3764 0.16%
EURO 34,9529 -0.39%
ALTIN 2.320,610,04
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oyuncak Müzesi ara tatilde çocukların gözdesi

Oyuncak Müzesi ara tatilde çocukların gözdesi

ABONE OL
Kasım 17, 2021 13:10
Oyuncak Müzesi ara tatilde çocukların gözdesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatilinde minik ziyaretçilerin gözdesi oldu. 

 

Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Oyuncak Müzesi ara tatilde çocukların buluşma adresi oluyor. Çocuklar binlerce oyuncağın ve hayal kahramanın olduğu müzede masalsı bir yolculuğa çıktı. 

MASALSI YOLCULUK 

Kaleiçi Yat Limanı içinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi’nde çocuklar, 

Kül Kedisi ve Balkabağı Arabası, Daltonlar, Red Kit, Micky Mouse, Şirinler gibi birçok çizgi film kahramanı ile geçmişten günümüze gelen birçok oyuncağı yakından inceleme fırsatı buldu. Aileleri eşliğinde ücretsiz olarak müzeyi gezen minikler sevimli kahramanlarla fotoğraf çektirdi ve oyuncaklar hakkında bilgi aldı. 

TATİLİN EĞLENCE NOKTASI 

Müzeyi Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen aileler de ziyaret ediyor. Ara tatili fırsat bilerek İstanbul’dan Antalya’ya gelen anaokulu öğretmeni Merve Dur da çocuklarıyla birlikte müzeyi gezdi. Çocuklarının Oyuncak Müzesi’ni çok merak ettiğini söyleyen anne Dur, “İstanbul’daki müzeyi de gezmiştim. Ama Antalya Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi’ni hem oyuncakları ve renkli dekoruyla daha çok beğendim. Çocuklar da büyük ilgiyle her oyuncağı inceledi. Onlar da çok mutlu oldu hepimiz için güzel bir gün oldu” diye konuştu. 

3 BİN OYUNCAK

x

Yaklaşık 3 bin antika oyuncağın sergilendiği müze masalsı bir dünya ile sadece çocukların değil yetişkinlerin de ilgisini çekiyor. 7’den 70’e herkese hitap eden müzeyi gezen yetişkinler geçmişe dönerek keyifli anlar yaşıyor. Müzede 1860’lı yıllardan 1980’li yıllara kadar birçok yerli ve yabancı üretim oyuncaklar sergileniyor.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.