DOLAR 32,4558 0.3%
EURO 35,3771 0.22%
ALTIN 2.326,120,31
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Normalleşme Kasko Hasar Ödemelerini Artırdı

Normalleşme Kasko Hasar Ödemelerini Artırdı

ABONE OL
Kasım 8, 2021 10:20
Normalleşme Kasko Hasar Ödemelerini Artırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 yılında düşüş gösteren kasko hasar dosyası adetleri ve ödenen hasar tutarları, normalleşme süreci ile birlikte artışa geçti.

Pandemi süreci bütün dünyayı ve sektörleri olduğu gibi sigorta sektöründeki rakamsal parametrelerde olağan dışı hareketlere sebebiyet verdi. Pandemi kaynaklı kapanma süresinde daralma yaşanan kasko sigortası branşında, normalleşme süresine geçişle beraber geçmiş yılın rakamlarının yüzde 15 (Eylül sonu itibariyle prim artışı yaklaşık yüzde 30 – adetsel artış yaklaşık yüzde 17) üzerine çıkmayı başardı. Geçen yıl Haziran sonunda yüzde 51 olan hasar/prim oranı, bu yıl Haziran ayında yüzde 72,4 oldu. 

ÖzserNEO Sigorta Reasürans ve Brokerliği Genel Müdürü Ramazan Ülger, konu ile ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: Motorlu taşıt sahiplerinin yaptırması gereken en önemli sigortaların başında “Kasko Sigortası” geliyor. Kasko sigortası, araçları genel olarak çarpma-çarpışma, doğal afetler, çalınma veya çalınmaya teşebbüs gibi durumlara karşı güvence altına alıyor. Yaptırılması zorunlu olmayan kasko sigortası, sürücünün tercihlerine göre belirlediği poliçe teminatları dahilinde kendi aracında oluşacak maddi zararları ve hasarı karşılıyor.       

Pandemi sürecinde sigorta sektöründe sağlık branşlarına olan ilgi artarken kasko sigortaları bu durumdan olumsuz etkilendi. Özellikle insanların evde kaldığı dönemlerde, kasko branşında gerek yeni poliçe satışlarında gerekse yenilemelerde düşüşler yaşandı. Tüm Türkiye çapında normalleşme adımlarının atıldığı Haziran ayı ile birlikte kasko branşında da ‘normalleşme' başladı diyebilirim. Araçlarını kullanmadıkları için kasko yaptırmayı gereksiz gören yüzde 20-25’lik kesim, aşılamanın sonrasında yaşanan normalleşme sürecinde otomobillerini kullanmaya başlamalarını takiben kasko sigortalarını da yaptırdılar. Sektör olarak 2020 yılı Ocak – Eylül döneminde toplam 4,6 milyon kasko poliçesi kesilirken, 2021 yılı 3. çeyreği sonunda poliçe adetleri yüzde 17 oranında artarak 5,4 milyona ulaştı. Üretimde yaşanan büyüme ise yüzde 30 olarak gerçekleşti ve 2021 yılın 3. çeyreğinde sektör kasko prim üretimi 9,4 milyon TL oldu. 

 

Biz ÖzserNEO Sigorta ve Reasürans Brokerliği olarak 3. çeyrek sonunda kasko poliçe adedimizi yüzde 20 arttırarak prim üretiminde de yüzde 42 büyüme oranı ile sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.