DOLAR 32,3857 0.19%
EURO 35,0704 -0.08%
ALTIN 2.325,570,28
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Limak Rusya’da Ust-Luga Projesi’nde yardımcı tesislerin yapım işini aldı

Limak Rusya’da Ust-Luga Projesi’nde yardımcı tesislerin yapım işini aldı

ABONE OL
Aralık 14, 2021 16:00
Limak Rusya’da Ust-Luga Projesi’nde yardımcı tesislerin yapım işini aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rus enerji şirketi Gazprom’a ait St Petersburg yakınlarındaki Ust-Luga Projesi’ni yürüten RusHimAlyans şirketi ile Limak Construction şirketi arasında Gaz İşleme Tesisi kapsamındaki Yardımcı Tesisler ana müteahhitlik sözleşmesi 13 Aralık 2021 tarihinde imzalandı.

Limak Construction şirketi 2019 yılında Limak İnşaat’ın yüzde 100 iştiraki olarak Rusya’daki önemli altyapı, endüstri ve diğer büyük inşaat projelerinin hayata geçirilebilmesi için kuruldu.

İki yıl gibi kısa bir sürede yaklaşık 2 milyar dolarlık projeye imza atan Limak Constructions, Rusya inşaat piyasasında önemli bir yer edinmiş bulunuyor.

Atılan imza kapsamında Gaz İşleme Kompleksi (GPK) projesinin yanındaki üretim dışı tesislerin ve binaların inşaatı Limak tarafından yapılacak. Proje, St. Petersburg yakınında, Baltık Denizi kıyısında bulunan Ust-Luga kasabasında ‘mega proje’ olarak hayata geçirilen endüstri şehrinde yer alıyor.

Projede gaz işletme kompleksinin çevresinde, 135 bin m2'lik bina inşa edilecek. Bu tesisler içinde hizmet binaları ve laboratuvarlar da bulunuyor.  Bölgede ayrıca inşaat çalışmaları için 2 bin 500 kişi kapasiteli tesis yapılacak. Kontrata göre inşaata 2022 baharında başlanacak.

RusHimAlyans ile Limak Construction arasındaki anlaşma, St. Petersburg'da imzalanırken anlaşmaya RusHimAlyans'ın inşaatlarda sorumlu direktörü Oleg Davıdov ile Limak Rusya Genel Müdürü Emre Özat imza koydu. Törene Limak Holding Başkan Vekili Serdar Bacaksız ve RusHimAlyans Genel Müdürü Kirill Seleznyev de katıldı.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.