DOLAR 32,3898 0.2%
EURO 35,1042 -0.05%
ALTIN 2.324,430,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Maratonu’nda Adımlar Köy Okulları İçin Atıyor

İstanbul Maratonu’nda Adımlar Köy Okulları İçin Atıyor

ABONE OL
Kasım 4, 2021 12:00
İstanbul Maratonu’nda Adımlar Köy Okulları İçin Atıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Temel amacı köyde yetişen her bir çocuğun eğitim yolculuğunu sürdürülebilir olarak iyileştirmek olan Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA) N Kolay 43. İstanbul Maratonu’na köy öğretmenleri eğitim programı için katılıyor. Maratonda KODA için koşacak gönüllülerin toplayacağı bağışlar köy öğretmenlerinin ihtiyaçları için kullanılacak. 

 

Her yıl yerli ve yabancı yüzlerce koşucunun katıldığı İstanbul Maratonu bu yıl 7 Kasım’da gerçekleşecek. KODA adına koşacak gönüllü koşucular KODA’nın başlattığı bağış kampanyası için 22 Kasım 2021 Pazartesi gününe kadar destek toplamaya devam edecek.

2016 yılından bu yana 2.500'den fazla öğretmen ve öğretmen adayını güçlendirerek 30.000'den fazla çocuğun daha iyi bir eğitim almasına destek veren KODA, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü iş birliğinde eğitici eğitimlerini sürdürüyor. KODA, köylerde, çocuktan başlayarak tüm topluluğa yayılacak ve kırsal kalkınmayı destekleyecek yenilikçi bir eğitim anlayışını hayata geçirmek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

KODA, 7 Kasım 2021 Pazar günü fiziki olarak gerçekleşecek maratonda, “Öğretmen Temel Eğitim Kampları” aracılığıyla 240 köy öğretmenine eğitim verilmesi için 650.000 TL’lik bağış bedeline ulaşmayı hedefliyor. KODA adına gönüllü olarak maratona katılan koşucular, KODA’ya aktarılmak üzere kendi belirledikleri bağış hedefine ulaşmak için koşuyorlar.

“Köyde Değişim Öğretmenle Başlar” projesine ilgi giderek artıyor

Bağış kampanyası sloganı olarak #BuradayımÖğretmenim diyen KODA, kampanyayı düzenleme amacı olarak şunları söylüyor: “Türkiye'de her 10 çocuktan biri köyde yaşıyor ve bu çocuklar nitelikli eğitime ulaşmakta zorlanıyorlar. KODA olarak temel amacımız; köyde yetişen her bir çocuğun eğitim yolculuğunu iyileştirmek. Bunu yapmanın en sürdürülebilir yolu ise köydeki çocuğun eğitim ekosisteminde bulunan yetişkinleri (köy öğretmenleri, aileler, köydeki gençler) güçlendirmek. ‘Köyde Değişim Öğretmenle Başlar’ diyerek 2016’dan bu yana köy öğretmenlerini güçlendiriyoruz. İstanbul Maratonu’ndan gelecek bağışlarla köylerde, öğretmenlikten çok daha fazlasını yapan 240 öğretmenimizi 6 günlük Temel Eğitim Kampları ile destekleyeceğiz!”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.