DOLAR 32,3395 0.23%
EURO 35,1540 0.01%
ALTIN 2.302,481,11
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hüseyin Çağlayan Sanatçı Söyleşisi 10 Ocak'ta Sakıp Sabancı Müzesi'nde

Hüseyin Çağlayan Sanatçı Söyleşisi 10 Ocak'ta Sakıp Sabancı Müzesi'nde

ABONE OL
Ocak 5, 2023 19:42
Hüseyin Çağlayan Sanatçı Söyleşisi 10 Ocak'ta Sakıp Sabancı Müzesi'nde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde devam eden Hüseyin Çağlayan’ın “Souffleur” başlıklı sergisi kapsamında 10 Ocak Salı günü saat 16.30’da sanatçının katılımıyla bir söyleşi düzenlenecek. Etkinlik için Türkiye’ye gelecek Hüseyin Çağlayan’ın gazeteci Evrim Altuğ ile gerçekleştireceği konuşmada sanatçının moda, sinema, belgesel, enstalasyon, sahne sanatları gibi tüm yaratıcı süreçlerine odaklanılacak. 

Sakıp Sabancı Müzesi Konferans Salonun’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek söyleşi, eş zamanlı olarak SSM’nin Instagram hesabından da yayınlanacak.

Yeni medya aracılığıyla beden ve modern antropolojiye odaklanan Hüseyin Çağlayan’ın “Souffleur” sergisi; popüler kültürde sıkça rastlanan ve eleştirilen “özenme” kavramından esinlenen Pre-tension (Özenme); günden güne artan “dijital soyutlanmayı” protesto eden Fake Celebrations (Sahte Kutlamalar),  tarihte Batı tarafından sömürgeleştirilmiş etnik grupların dans ve bedensel hareketlerini konu alan Post-Colonial Body (Sömürgecilik Sonrası Beden) ve kimlik, bedensizlik, göç, metamorfoz gibi bir çok konuyu içeren, sanatçının tasarlayıp yönettiği Gravity Fatigue (Yerçekimi Yorgunluğu) adlı performans filmi ile birlikte dört eser serisinden oluşuyor. 

Pilevneli işbirliğiyle gerçekleşen Hüseyin Çağlayan “Souffleur” sergisi, genel istek üzerine 29 Ocak 2023 Pazar gününe kadar uzatıldı. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.