DOLAR 32,3395 0.23%
EURO 35,1540 0.01%
ALTIN 2.302,481,11
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Halkın vekili olmayan milletvekili istemiyoruz

Halkın vekili olmayan milletvekili istemiyoruz

ABONE OL
Kasım 9, 2021 09:30
Halkın vekili olmayan milletvekili istemiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçim zamanı umut dağıtan vekiller sonra halktan kaçıyor

İzmir İş Dünyası Derneği Başkanı (İZİD) Feyyaz Sungur Sivil Toplum Birligi Platformu’nun kahvaltılı toplantısında “Halkın vekili olmayan milletvekili istemiyoruz” dedi. Feyyaz Sungur, artan döviz kurları karşısında halkın alım gücünün azaldığına ve yoksulluk sınırının 10 bin liranın üzerine çıktığına dikkat çekti. Feyyaz Sungur, üç bin lira asgari ücret alan kişilerin ailelerini geçindiremediğini, halkın her gün artan fiyatlar altında ezildiğini, onbinlerce lira maaş alan devlet imkanlarının seferber edildiği halkın vekillerinin ise sessiz kaldığını söyledi.

 

Partili veya partisiz halkın çıkar ve haklarını korumakla görevli milletvekillerinin görevini layığıyla yerine getirmediğini savunan İZİD Başkanı Feyyaz Sungur, veryansın etti. Seçim zamanı gezip halka umut dağıtan vekillerin, halkı temsil etmesi, halka hizmet etmesi gerekirken halktan kaçtığını belirten Sungur, “Halkın sesi, vücudu olarak halkı temsil etmeyecek vekil istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Görevini yerine getirmeyen veya kötüye kullanan vekiller nedeniyle siyasete güvenin azaldığına vurgu yapan Sungur, milletvekillerinin ne işe yaradıklarını çok merak ettiğini belirterek şöyle devam etti; “Son yıllarda kadına şiddet, çocuk istismarı, hayvanların korunması, işsizlik, kentsel dönüşüm, deprem, yangınlar, sel felaketleri su ve iklim krizi gibi toplum vicdanında yara açan çok fazla haber gördük ama milletvekili görmedik. 20-30 bin arası maaş verip devletin tüm imkanlarını yüzde 70 indirimden yararlanmasını sağladığımız, dokunulmazlık verdiğimiz, uçağa vip'den aldığımız, meclisin ceylan derisi koltuklarında yer verdiğimiz, her yere gidebilsin diye pasaport verdiğimiz, yaptığı tüm masrafları da devletin karşıladığı vekillerimiz bize hizmet etmesi bizi temsil etmesi gerekiyor. Net milletvekili maaşı, 34 bin 471 TL şimdi kalkıp bu adamlardan asgari ücretli bir vatandaşın nasıl ay sonunu getireceğini bekliyoruz öyle mi?

Bu soruyu oligarşik düzende sormak zorunda kalır insanlar. Oysa gerçek bir demokrasi kültürümüz olsaydı o vekiller çok çalışmak zorunda kalırlar biz de bu soruyu sormazdık.”

 

Milletvekillerinin söylemleri, yaşam biçimleri ve davranışlarının birbirine uyumlu, topluma örnek olması gerektiğinin altını çizen İZİD Başkanı Feyyaz Sungur, “Milletvekilleri tüm faaliyetlerinde temsil ettikleri vatandaşlarına karşı açık ve şeffaf olmalı. Çalışmaları hakkında sürekli olarak halka ve sivil toplum kuruluşlarına çeşitli iletişim araçları kanalıyla bilgi vermeli, sorulan soruları cevaplamalıdır. Milletvekilleri seçildikten sonra sadece kendilerine oy verenlerin değil vermeyenlerin de vekili olduklarını dikkate alarak temsil görevini yürütmelidirler. Bulundukları makamın kendi hesaplarını kabartacakları değil, halkın sesini duyuracakları bir makam olduğunu unutmamalıdır. Her konuda demokratik kurallara uygun hareket etmeli, halkın çıkar ve haklarını savunmalılar” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.