DOLAR 32,3355 0.25%
EURO 35,0736 -0.17%
ALTIN 2.284,710,33
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Faiz indirimi kararı enflasyonla mücadeleyi zaafa uğrattı!

Faiz indirimi kararı enflasyonla mücadeleyi zaafa uğrattı!

ABONE OL
Kasım 19, 2021 15:00
Faiz indirimi kararı enflasyonla mücadeleyi zaafa uğrattı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Politikaları Uzmanı DR. Aziz Murat Hatipağaoğlu, Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık faiz indirimi kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Merkez Bankası PPK’nın 100 baz puanlık faiz indirimi kararı, Merkez Bankası'nın politika bağımsızlığının olmadığını açıkça gösterdi. 

Bu karar açıklananın aksine enflasyonla mücadeleyi zaafa uğratmaktadır. 

Ekonominin tüm gerçeklerinden ayrık bir şekilde alınan bu kararın maliyetini karşılayacak olan Milletimizdir. Yüksek enflasyon vatandaşımızdan zorla alınan vergidir. 

Hükümete çağrı yapıyorum, faiz indirimi yaparak enflasyonu düşüremezsiniz, teşhisiniz yanlış. Ülkeyi yanlış bilgilerinizle, inatla yönetemezsiniz.  

Hazine ve Maliye Bakanı bunu anlatamıyorsa görevini yapamıyor demektir, o zaman neden görevinize devam ediyorsunuz. Artık buna dur demek gerekiyor, ülkemiz  freni olmayan bir araç gibi yokuş aşağı hızla gidiyor. Faiz indirimiyle dolar kurunu yükselterek, ithalatı kısıp, cari açığı metazori düşüremezsiniz. 

Cari açıkla enflasyon arasında doğrudan bir ilişki yoktur. Lütfen artık bu milletin sırtından inin, bırakın bu işi bilen kadrolar görev başına gelsin. Bu kadrolar, Türkiye Değişim Partisinde mevcuttur. Genel Başkanımız Sayın Mustafa Sarıgül’ün liderliğinde; ekonomik yönden sorunlarından kurtulmuş, hukukun üstünlüğüne dayanan özgür ve demokratik bir ülkeyi, birlikte yeniden inşa edebiliriz. 

Bunun için üç temel yapıya ihtiyacımız var: Tarafsız Cumhurbaşkanı, Güçlü parlamenter rejim ve Bağımsız yargı. Mutlu ve refah içinde bir ülkeyi birlikte inşa etmek mümkün. Yeter ki önce kendini sonra da memleketi değiştir.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

x

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.