DOLAR 32,3174 0.19%
EURO 35,1329 -0.04%
ALTIN 2.279,620,10
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Clariant’tan yemlerdeki mikotoksin etkilerini azaltan çözüm

Clariant’tan yemlerdeki mikotoksin etkilerini azaltan çözüm

ABONE OL
Aralık 7, 2021 15:00
Clariant’tan yemlerdeki mikotoksin etkilerini azaltan çözüm
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Clariant’tan yemlerdeki mikotoksin etkilerini azaltan çözüm: FIXAT™ Optimum Mikotoksinler, hayvanların kilo alımını ve yem döngüsünü önemli ölçüde etkiliyor.

  • FIXAT™ Optimum 1m558, EC 1060/2013 yönetmeliklerine uygun olup, zehirli aflatoksinler de dahil olmak üzere tüm mikotoksinlere karşı koruma sağlıyor.
  • Piyasaya yeni sunulan FIXAT™ Optimum      yemlerin raf ömrünün optimize edilmesine yardımcı oluyor.

Clariant, küresel yem üretiminin yaklaşık 25'inde görülen küf mantarlarının oluşturduğu tehlikeli mikotoksinlere karşı en son çözümünü tanıttı. İspanya'daki nutriFORUM Konferansı'nda lansmanı yapılan FIXAT™ Optimum, hayvanları son derece zehirli aflatoksinler de dahil olmak üzere tüm tehlikeli toksinlere karşı koruyabiliyor.

Mikotoksinler, kötü koşullarda hasat edilen ve depolanan yemlerde ortaya çıkan küf mantarları nedeniyle oluşuyor. İklim değişikliğine bağlı olarak daha sık yaşanan kuraklık, sel ve diğer doğal afetlerin, günümüz koşullarını daha da kötüleştirmesi öngörülüyor. Yemdeki mikotoksinlerin varlığı, bir hayvanın kilo alımı ve yemden yararlanma gibi performans parametrelerinde önemli düşüşlere yol açıyor. Ayrıca organ hasarı veya üreme sorunlarını da ortaya çıkartarak hayvansal üretimde önemli gelir kayıplarına neden oluyor. Dahası, mikotoksinler et, yumurta ve süt ürünlerine taşınarakinsanlarda da istenmeyen maruziyetler yaratıyor.

FIXAT™ Optimum, belirli şişme özellikleri ve kuvvetli bağlama güçleri olan değerli bir kil minerali Bentonit’ten oluşan bir adsorban. Mikotoksin adsorbanları ve bağlayıcıları, hayvan yemlerindeki mikotoksinleri yüzeylerine sabitleyerek önemli ölçüde azaltıyor. FIXAT™ Optimum ise mikotoksin molekülünün polar gruplarıyla elektrostatik olarak etkileşime giriyor.

Clariant'ın Arıtım ve Yem İş Birimi EMEA Başkanı Guido Appl konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Ürünümüzün performansını ölçmek için laboratuvarda absorpsiyon ve desorpsiyon koşullarını tamamen kopyalayarak testler yaptık. Bu yeni çözüm, hayvanların mide-bağırsak yolundaki mikotoksinleri bağlıyor. Zorlu koşullarda bile toksin sıkıca bağlı kalıyor ve zarar vermeden atılabiliyor.”

FIXAT™ Optimum, tüm yem maddelerinin yanı sıra tüm hayvan türleri, yaşları ve kategorileri için uygun ve 1m558, EC 1060/2013 yönetmelikleri ile uyumlu. FIXAT™ Optimum aynı zamanda, mikotoksin metabolitlerinin kalıntılarını bırakmayan ve yemin raf ömrünün optimize edilmesine etkili bir şekilde yardımcı olan, verim sağlayan metabolizma dostu bir çözüm.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.