DOLAR 32,5331 0.21%
EURO 34,8760 0.31%
ALTIN 2.473,830,49
BITCOIN %
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP Lideri Kılıçdaroğlu otobüsçü esnafının sorunlarını dinledi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu otobüsçü esnafının sorunlarını dinledi

ABONE OL
Kasım 11, 2021 13:20
CHP Lideri Kılıçdaroğlu otobüsçü esnafının sorunlarını dinledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Kanun teklifi hazırlayacağız”  “Esnaf Bakanlığı olması gerek”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da Türkiye genelindeki halk otobüsçüleriyle buluştu. Halk otobüsçüsü esnafının sıkıntılarını dile getirdiği toplantıda Kılıçdaroğlu, toplu ulaşımda her ilde ayrı olan uygulamaları bir kurala bağlamak için bir kanun teklifi hazırlayacaklarını ifade ederek, esnaftan destek istedi. Kılıçdaroğlu, Esnaf Bakanlığı kurulması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de “Ortak akılla sorunlara beraber çözüm üreteceğiz. Çünkü biz birlikte güçlüyüz” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Antalya Halk Otobüsçüleri Buluşması’nda halk otobüsçüsü esnafının sorunlarını dinledi. Toplantıda, Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Odası Başkanı Yasin Aslan, İstanbul Özel Halk Otobüsleri Oda Başkanı Göksel Ovacık, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği (TOHOB) Ulaşım Danışmanı Öğretim Üyesi Dr. Taylan Engin, sorun, talep ve önerilerini dile getirdi.

TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNU YOK

Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu bulunmadığını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bir sorunu çözmek istiyorsanız sorunu yaşayanı dinlemek zorundasınız. Masanın başında oturup sorunu çözemezsiniz. Sorun neyle çözülür akılla, mantıkla, istişareyle, bilgiyle, birikimle ve en önemlisi deneyimle çözülür. Yani devleti yönetenler sırça köşkte oturup ben sorunu çözeceğim dediği anda bilin ki o sorun çözülmez” dedi.

ESNAF BAKANLIĞI GEREKLİ

Bir Esnaf Bakanlığının olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Esnaf rahmetli Özal’ın deyimiyle toplumun orta direğidir. Esnaf Bakanlığı olursa derdinizi anlatacak bir yeriniz olur. Esnaf kültürünün yaşaması lazım. Bu, devletin birliği ve dirliği açısından da önemlidir. Bunu yaptığımız zaman esnafımız da devlet de daha güçlü olacak” diye konuştu. 

x

KİŞİ BAŞI ÜCRET ÖDENMELİ

Ücretsiz taşınan 65 yaş üstü yolcular için devletten biniş başına ücret alınması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bugünkü dijital ortamda bunu tespit etmek mümkün mü mümkün. O zaman niye otobüs başına ödeme yapılıyor. Böyle bir ortamda otobüs başına para ödeyeceğiz demek görevden kaçmaktır” dedi. 

KANUN TEKLİFİ HAZIRLAYACAĞIZ

Otobüsçü esnafının her belediyede ayrı uygulama olmasından yakındığını aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Her ilde ayrı bir kural var bunun da değişmesi lazım. O yüzden sizin bir kanuna ihtiyacınız var. Bir kanun teklifi hazırlayacağız sayın başkanlar size göndereceğiz. Fazla değil en geç bir ay içinde bu sizin elinizde olacak. Kanun teklifini hazırlayıp size de hükümete de göndereceğiz. Bizimkini kabul etmezse sen hazırla biz sana da destek veririz diyeceğiz.”  

DESTEK VERİN 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, her şeye zam geldiğini halk otobüslerinin maliyetler nedeniyle zorlandığını belirterek, şunları söyledi: “Tekerleğe, mazota zam geliyor, yolcu

 
 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.