DOLAR 32,3373 0.25%
EURO 34,9776 -0.46%
ALTIN 2.310,411,46
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Canik’te çocuklar sokak hayvanları için ‘Çevre Dostu’ kulübeler hazırlıyor

Canik’te çocuklar sokak hayvanları için ‘Çevre Dostu’ kulübeler hazırlıyor

ABONE OL
Aralık 10, 2021 14:40
Canik’te çocuklar sokak hayvanları için ‘Çevre Dostu’ kulübeler hazırlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Canik Belediyesi, çocuklarla birlikte gerçekleştireceği “Her Parka Bir Yeşil Kulübe” etkinliğiyle sokak hayvanları için rengârenk yuvalar hazırlıyor. Canik Belediyesi ve Canik Kent Konseyi iş birliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikte sokak hayvanları için yapılmış ahşap kulübeler çocuklar tarafından farklı renklere boyanarak parklara yerleştirilecek. Geri dönüşüm yöntemiyle ahşap malzemelerden yapılmış 100 adet kulübe hazırlandığını belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Çocuklarla birlikte minik dostlarımız için kış aylarında soğuktan etkilenmeyecekleri rahat bir ortam hazırlıyoruz. Bu kulübelerin en büyük özelliği, çevre dostu olmalarıdır” dedi.

 

HAYVAN DOSTLAR İÇİN “AKILLI KULÜBELER”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Geri Dönüşüm yöntemiyle ahşap malzemelerden imal edilen kulübeler hakkında teknik bilgiler verdi. “Kulübeler açılır kapanır sistem sayesinde kolayca temizlenebilme özelliği taşıyor” diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, hayvan kulübelerinin “Yağmur Suyu Hasadı” tekniği kullanılarak içme suyu üreten akıllı bir sisteme sahip olduğunu belirtti. Bu etkinliğin çocuklara hem tasarruf yapmayı öğretmek hem de hayvan sevgisi kazandırmak amacıyla düzenleneceğini dile getiren Başkan Sandıkçı, “Etkinlikte görev alacak veteriner hekimi arkadaşımız çocuklara hayvan sevgisi ve bakımı ile ilgili bilgilendirme çalışması yapacak. Çocuklarımızın keyifli zaman geçirmelerini sağlamanın yanında onlara sorumluluk bilinci kazandırmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Canik Kent Konseyi tarafından organize edilen etkinlik 13 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’te Meşe Orman Parkı’nda bulunan Zübeyde Hanım Konağı önünde gerçekleştirilecek. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, tüm ilçe sakinlerini “Her Parka Bir Yeşil Kulübe” etkinliğine davet ettiğini bildirdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.