DOLAR 32,3306 0.24%
EURO 35,0404 -0.25%
ALTIN 2.292,200,66
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Canik Meslek Edindirme Kurslarına Tam Not

Canik Meslek Edindirme Kurslarına Tam Not

ABONE OL
Kasım 14, 2021 14:50
Canik Meslek Edindirme Kurslarına Tam Not
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Canik Meslek Edindirme Kursları’nı (CAMEK) ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, istihdam garantili projeyi başarılı bulduğunu ifade etti.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Canik Belediyesi bünyesinde eğitim faaliyeti gösteren Canik Meslek Edindirme Kursları’nda (CAMEK) incelemelerde bulundu. AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ile birlikte CAMEK’i ziyaret eden Karaaslan, mobilya sektörüne nitelikli eleman yetiştirme ve istihdam olanaklarını artırmak amacıyla hayata geçirilen proje ve yatırımlarla ilgili bilgi edindi. CAMEK projesinin şehrin ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağını söyleyen Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Başkan Sandıkçı’yı ve projeye katkı sağlayan tüm ekibi tebrik etti. Eğitim ve üretim alanının büyük emek ve yatırımlar sonucu teşekkül etmiş olduğunu dile getiren Karaaslan, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiğini belirtti.

 

MOBİLYA SEKTÖRÜNE KALİFİYE ELEMAN YETİŞECEK

Kursların iş garantili olduğunu söyleyen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, projeyle ilgili ziyaretçilere bilgi verdi. Bu proje ile Samsun’un mobilya sektörüne nitelikli eleman yetiştirerek istihdama katkı sunmayı amaçladıklarını belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçedeki kadınları ve dezavantajlı grupları bu kurslar aracılığıyla meslek hayatına ve topluma kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Canik Meslek Edindirme Kursları sayesinde Karadeniz Bölgesi’ndeki mobilya sektörünün ara eleman ve yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanacağını söyleyen Başkan Sandıkçı CAMEK’te; Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Mobilya Tasarım Kursu, CNC Operatörü Kursu, Mobilya Döşeme Kesim Kursu, Mobilya Döşeme Dikim Kursu olmak üzere dört farlı alanda eğitimin verileceğini aktardı. Eğitim için son teknolojiyle donatılmış geniş bir atölye alanı oluşturduklarına dikkat çeken Başkan İbrahim Sandıkçı, kurslarda kullanılacak makine ve teçhizatın Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı aracılığıyla sağlanan yaklaşık 2 Milyon TL tutarındaki finansmanla temin edildiğini beyan etti. Başkan Sandıkçı, eğitim süresi boyunca üretilecek ürünlerin ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere hediye edileceğini belirtti.

Projeyi çok önemli ve başarılı bulduğunu kaydeden AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, CAMEK’in kadınlar ve dezavantajlı grupların iş hayatına ve topluma kazandırılmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Ziyaretin sonunda Başkan İbrahim Sandıkçı; AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a CNC tezgahında lazerle adının yazıldığı ahşap levha hediye etti.

17-45 yaş arasında kursiyerlerin eğitim görebileceği CAMEK kurslarına kayıtların 17 Kasım 2021 tarihine kadar devam ettiği bildirildi.

x

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.