DOLAR 32,3361 0.26%
EURO 35,1308 -0.04%
ALTIN 2.308,391,37
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bergama UNESCO'ya girişinin 9. yılını uçurtmalarla kutladı

Bergama UNESCO'ya girişinin 9. yılını uçurtmalarla kutladı

ABONE OL
Haziran 10, 2023 15:10
Bergama UNESCO'ya girişinin 9. yılını uçurtmalarla kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi şehir Bergama’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girişinin 9. yıl dönümü Asklepion Sağlık Yurdu’nda, düzenlenen Uçurtma Şenliği ile kutlandı.

Asklepion, İnsanlığa Miras Çocuklara Emanet Bergama 3. Uçurtma Şenliği’nde renkli görüntülere sahne oldu. Tören ardından uçurtmalarını havalandıran çocuklar, aileleri ile birlikte gönüllerince eğlendiler. 

BAŞKAN KOŞTU; “TARİHİ ŞEHRİMİZİ ADINA YAKIŞIR HALE GETİRECEĞİZ”

Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla birlikte Bergama’mızın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girişinin 9. yıl dönümünde keyifli anlar geçirmenin, uçurtmalarımızla gökyüzünü rengarenk boyamanın hazzını yaşadık. Bergama’mızın tarihine sahip çıkmaya, vizyon projelerimizle kadim şehrimizi hak ettiği noktaya getirmeye kararlıyız” dedi.

ALAN BAŞKANI DR. ATABERK; “ÇALIŞMALARIMIZIN ODAĞINDA HEP ÇOCUKLARIMIZ VAR”

UNESCO Bergama Alan Başkanlığı’nın yaptığı bütün çalışmalarda gençleri ve çocukları odak noktasına aldığını söyleyen UNESCO Bergama Alan Başkanı Dr. Emre Ataberk, “Geleceğimizin Teminatı, Kültürel Mirasımızın Gelecekteki Koruyucuları olan çocuklarımızın Dünya Miras Alanında zaman geçirmesi ve aileleri ile anılar biriktirmesi Kültürel Miras Farkındalığı oluşturulması açısından oldukça önemlidir. Bugünün çocukları, yarının büyükleri olarak Kültürel Mirasına sahip çıkacaklardır” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.