DOLAR 32,3139 0.19%
EURO 35,0732 -0.18%
ALTIN 2.278,270,05
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bayrampaşa Belediyesi’nden 16 Bin Öğrenciye 32 Bin Fidan

Bayrampaşa Belediyesi’nden 16 Bin Öğrenciye 32 Bin Fidan

ABONE OL
Kasım 11, 2021 16:40
Bayrampaşa Belediyesi’nden 16 Bin Öğrenciye 32 Bin Fidan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayrampaşa Belediyesi’nin 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle düzenlediği etkinlikte, Başkan Atila Aydıner öğrencilerle birlikte fidan dikti ve onlara meşe palamudu dağıttı.  Daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Bayrampaşa için canla başla çalıştıklarını belirten Başkan Aydıner, “İhtiyacımız olan oksijenin yarısını ağaçlar ve ormanlar üretiyor. Geleceğe nefes olmak adına Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidanlarımızı toprakla buluşturduk ve 16 bin öğrencimize toplam 32 bin meşe palamudu dağıttık” dedi.

Bayrampaşa Belediyesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Tuna İlkokulu’nda anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında, ilçe genelinde binlerce ilkokul öğrencisine toplam 32 bin meşe palamudu dağıtıldı. Dağıtılan meşe palamutlarının bir yıl sonra toprakla buluşturulması planlanıyor. İlçe Kaymakamı Dr. Soner Şenel ile birlikte etkinliğe katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, öğrencilerle birlikte fidan dikti ve onlara meşe palamudu dağıttı.

“ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE HATIRA ORMANI OLUŞTURACAĞIZ”

Ağaçların ve ormanların önemine vurgu yapan Başkan Atila Aydıner, “İhtiyacımız olan oksijenin yarısını ağaçlar ve ormanlar üretiyor. Geleceğe nefes olmak adına, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidanlarımızı toprakla buluşturduk ve 16 bin ilkokul öğrencimize toplam 32 bin meşe palamudunu saksılarıyla birlikte dağıttık. Evlatlarımız bir yıl boyunca bunların bakımını evde güzel bir şekilde yapacaklar ve daha sonra çocuklarımızın ismini vereceğimiz bu fidanları toprakla buluşturacağız.  Böylece Bayrampaşa’da öğrencilerimiz adına güzel bir hatıra ormanı oluşturacağız. Daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Bayrampaşa için canla başla çalışmaya devam edeceğiz”  şeklinde konuştu.

40 BİN AĞAÇ BULUNUYOR

Bayrampaşa’da şu an 40 bin civarında ağaç bulunuyor. Bayrampaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bu ağaçların bakımlarını düzenli olarak yapıyor. Kuruyan ya da kırılan ağaçların yerine yenileri dikiliyor. İlçede her yıl ortalama bin 500 ağaç toprakla buluşturuluyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.