DOLAR 32,3383 0.26%
EURO 35,1380 0.01%
ALTIN 2.301,871,09
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupalı Türk teknoloji devi KOBIL, WesterOps’un yüzde 50’sini satın aldı

Avrupalı Türk teknoloji devi KOBIL, WesterOps’un yüzde 50’sini satın aldı

ABONE OL
Kasım 11, 2021 10:20
Avrupalı Türk teknoloji devi KOBIL, WesterOps’un yüzde 50’sini satın aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

35 yıl önce kurulan Avrupa’nın önde gelen teknoloji şirketi KOBIL, web ve mobil tabanlı uygulamaların yanında otomasyon ve bulut konusunda uzmanlaşan WesterOps’un hisselerinin yarısını satın aldı. 

1986 yılında Alman-Türk iş insanı İsmet Koyun tarafından kurulan Worms merkezli bilgi güvenliği şirketi KOBIL, geliştirdiği ürün ve hizmetlerin yanı sıra satın almalarla da hızlı büyümesini sürdürüyor. Dijital kimlik uygulamalarıyla finansal kurumlar başta olmak üzere elektronik platformlardaki kritik müşteri ve işlem bilgilerini korumanın yanı sıra SuperApp, ekosistem ve platform ekonomilerini güvenli kılmak için önemli çalışmalara imza atan KOBIL, web ve mobil tabanlı uygulamalar, otomasyon ve bulut konusunda uzmanlaşan yerli girişim WesterOps’un yüzde 50 hissesini satın aldı. KOBIL, bu satın almayla KOBIL Super App içinde çalışacak teknolojileri ve servisleri geliştirmeyi hedefliyor. KOBIL, teknoloji vizyonuna katkı sunabilecek teknoloji alanındaki startup’lara yatırıma devam ederken, startup’ları ortak müşteri ağından faydalandırarak global oyuncu olmalarını sağlıyor. 

“DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN BİR SONRAKİ ADIMINI İNŞA EDİYORUZ”

WesterOps yatırımlarına ilişkin değerlendirmede bulunan KOBIL Grup Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Koyun, güvenlik teknolojilerinde hep daha ileriyi hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu: “KOBIL olarak bizler dijital dönüşümün bir sonraki adımını inşa ediyoruz. 35 yılı aşan tecrübemiz ve aralıksız devam eden Ar-Ge çalışmalarımızla trendleri takip etmiyor; trendleri belirliyor, geleceğe yön veriyoruz. Geleceğe yön verebilecek teknolojilere de yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 4 yıl önce başlayan iş ortaklığımızı yeni bir boyuta taşıdık. Gençlere ve teknoloji alanında gelişime açık startup’lara yatırım yapıyoruz. Gelişim, kalite ve büyümeye güçlü bir şekilde odaklanmış WesterOps’a yatırım yapmaktan mutluyuz. Bu birlikteliğin gücümüze güç katacağına inanıyoruz.”

“KOBIL ORTAKLIĞI İLE KÜRESEL ÖLÇEKTE BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”

Müşterilerin bilgi teknolojileri varlıklarını daha etkin yönetmesine ve dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırmasına imkân veren WesterOps’un Kurucu Genel Müdürü Gökhan Fazlı Çelik de şu değerlendirmede bulundu: “WesterOps olarak KOBIL ile ortak olmanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönem için de oldukça heyecanlıyız. KOBIL’in dijital kimlik ve güvenlik alanında Avrupa çapındaki lider konumundan alacağımız güç ile erişebileceğimiz pazarlar ve beraber geliştireceğimiz yeni ürünler sayesinde küresel ölçekte başarılı olacak işlere imza atmak istiyoruz. Birbirini tamamlayan ekiplerle yaratacağımız sinerji neticesinde müşterilerimize yönelik değer önerilerimizi artırmayı ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha kolay ve daha güvenli şekilde giderecek çözümleri sunarak uçtan uca hizmet vermeyi hedefliyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.