DOLAR 32,3285 0.23%
EURO 35,0897 -0.14%
ALTIN 2.283,010,25
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anadolu Hayat Emeklilik “İleri Dönüşüm Hareketi”ni Başlattı

Anadolu Hayat Emeklilik “İleri Dönüşüm Hareketi”ni Başlattı

ABONE OL
Aralık 13, 2021 09:50
Anadolu Hayat Emeklilik “İleri Dönüşüm Hareketi”ni Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğal kaynaklarımızın hızla tükendiği dünyamızda Anadolu Hayat Emeklilik bu döngüyü kırmaksürdürülebilir bir gelecek yaratmak amacıyla “İleri Dönüşüm Hareketi”ni başlattı. Kullanılmayan eşyaları değerlendirip, onlara farklı bir işlev kazandırarak yeniden kullandırmayı amaçlayan İleri Dönüşüm Hareketi, tüketimi ve atık miktarını azaltan etkili çözümler sunacak.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektöründe sürdürülebilir faaliyetleriyle adından söz ettiren Anadolu Hayat Emeklilik, bu alanda hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi.

Artan tüketim dünyasında atık miktarını azaltmak amacıyla “İleri Dönüşüm Hareketi”ni başlatan Anadolu Hayat Emeklilik, bu sayede çevre kirliliği ve sera gazı emisyonunu da azaltmayı hedefliyor. Günlük hayatta kullanılmayan eşyaların çöpe atılması ya da yenisinin alınması yerine onlara farklı bir işlev kazandırarak yeniden kullanımını amaçlayan “İleri Dönüşüm Hareketi”, bilinçli tüketimin de özendirilmesine hizmet ediyor.

“İleri dönüşümün günlük hayatta uygulanabilirliğini göstereceğiz”

Günden güne artan tüketici ihtiyaçları nedeniyle doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmeye devam edildiğini belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, “Tüketim hızımız, doğal kaynakların yenilenme hızının önüne geçiyor. Bu faaliyetler sonucu ortaya çıkan sera gazı emisyonları ise çevre kirliliği, iklim krizi ve doğal kaynakların tükenme riski olarak alarm veriyor. Tüketimimiz her geçen gün artarken, sürekli yenilerini alıyor, modası geçen ya da tamir edip kullanabileceğimiz eşyalarımızı ya kullanmıyor ya da çöpe gönderiyoruz. Anadolu Hayat Emeklilik olarak, bu döngüyü kırmak için bir adım attık. ’İleri Dönüşüm Hareketi’ni de bu amaçla başlattık. Kullanmadığımız eşyaları dönüştürüp, yeni bir işlev kazandırarak yeniden kullanmanın aslında hepimizin günlük hayatında kolayca uygulayabileceği bir çözüm olduğunu göstereceğiz. Basit ama etkili bir yol olan ileri dönüşüm sayesinde atık miktarımızı azaltabiliriz. Tüketimin azalmasıyla düşen atık miktarı sayesinde hava kirliliği, su kirliliği ve karbon emisyonunun azalması da ileri dönüşümün faydalarından sadece birkaçı arasında yer alıyor” diye konuştu.

“Sürdürülebilir bir gelecek için herkesi, ‘İleri Dönüşüm Hareketi’ne katılmaya davet ediyoruz”

İleri dönüşüm faaliyetlerinin, atıklara kaynak olarak bakılan yaratıcı bir süreç olduğunu belirten Ertürk, “İleri dönüşüm, atıl kalan materyallere ikinci bir şans vermek ve yeniden işlev kazandırmak için yaratıcı yeni yollar üreterek tekrar kullanmak şeklinde ilerliyor. Örneğin kullanılmayan bir cam kavanoz eldeki başka malzemeleri de kullanarak sabunluğa dönüştürüldüğünde yeni bir işlev kazanmış oluyor. Bireysel olarak her yaşta, herkesin yapabileceği bu basit ama etkisi büyük fikirleri hayata geçirerek hem kendimiz hem de dünyamız için yararlı bir adım atmanın yanı sıra; üreterek topluma, çevreye ve bütçemize de katkı sağlamış oluyoruz. Amacımız mümkün olduğunca fazla kişiye ulaşmak ve ileri dönüşümü günlük hayatın içine dahil ederek, dünyamızın sürdürülebilir geleceği için çözümün bir parçası olmak. Herkesi, atık miktarını düşürmeye yardımcı olacak ‘İleri Dönüşüm Hareketi’ne katılmaya davet ediyoruz. 

İleri dönüşüm fikirlerimizi sosyal medya hesaplarımızdan paylaşmaya başladık. Çalışmalarımızı Anadolu Hayat Emeklilik YouTube kanalından ya da AHE Blog’dan da takip edebilir, kullanmadığınız eşyalarınızı hemen gözden geçirerek siz de bu fikirleri uygulamaya başlayabilirsiniz. Sözlerime sloganımızla son vereyim: İleri Dönüştür, Geleceği Değiştir” dedi.

x

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.