DOLAR 32,3764 0.16%
EURO 34,9529 -0.39%
ALTIN 2.320,610,04
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altınyıldız Classics'ten doğa dostu kendinden renkli pamuk için ilk hasat

Altınyıldız Classics'ten doğa dostu kendinden renkli pamuk için ilk hasat

ABONE OL
Mart 27, 2023 16:00
Altınyıldız Classics'ten doğa dostu kendinden renkli pamuk için ilk hasat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altınyıldız Classics, “Dünya Yaşasın Diye” platformu çatısı altında sürdürülebilir doğa için yaptığı çalışmalar ile kendinden renkli pamuk üretimine başladı ve ilk hasadını gerçekleştirdi. Marka kendinden renkli pamuk üretimi sayesinde su ve enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyor ve çevreye olumlu katkısıyla da iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir adım atıyor.

Erkek modasının öncü markası Altınyıldız Classics, gelecek nesillere karşı sorumluluğunun bilincinde bir marka olarak “Dünya Yaşasın Diye” platformu altında sürdürülebilirlik çalışmalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Kaynakların aktarımının ancak sürdürülebilir bir dünya ile mümkün olacağına inanan Altınyıldız Classics, gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları sonucunda boyama süreçlerine ihtiyaç duymayan kendinden renkli pamuk üretimine başladı ve ilk hasadını yaptı. Marka bu inovasyonuyla renkli pamuklar elde ederek sonradan yapılan boyama işleminden tasarruf etmeyi hedeflediği gibi çevreye olumlu katkısıyla iklim değişikliği ile mücadelede de önemli bir adım atıyor. 

Renkli pamuk üretimiyle bu süreçte bazı kimyasal işlemlerin saf dışı bırakılması avantaj sağlarken aynı zamanda büyük miktarda enerji tasarrufu imkanı da veriyor. Kendinden renkli pamuklar yumuşak bir dokunuşa ve hisse sahip olduğu için, yumuşatıcılarla apre gibi bir temizleme ve düzeltme işlemine gerek kalmıyor. Bu adımların atlanması sonucunda kayda değer miktarda su, enerji, elektrik, işgücü, yardımcı madde, boya ve kimyasal madde tasarrufu elde ediliyor. Kendinden renkli pamuklardan yapılan kumaşların kullanıcılara sağladığı bir diğer avantaj ise yıkama sonrasında solmaması.  

Habif, “Sürdürülebilirlik odağıyla yeni çağın dengeleyici markalarından olmaya devam edeceğiz”

Bu yeni, inovatif ürün ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan BR Mağazacılık Yönetim Kurulu Üyesi ve Altınyıldız Classics CEO’su Enis Habif şunları söyledi: “Altınyıldız Classics olarak eğitimden geri dönüşüme, üretimden kullandığımız enerjiye, mağaza ve ofislerimize kadar tüm ekosistemimizi sürdürülebilirlik üzerine kurguluyoruz. Çıktığımız bu yolculukta çalışmalarımızı doğaya, insana ve ekonomiye saygılı şekilde yürütmek ve daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedefledik. Bu alandaki tüm çalışmalarımızı da “Dünya Yaşasın Diye” çatısı altında topladık. Şimdi bu büyük çatının altında teknoloji ve inovasyona yaptığımız yatırımın bir meyvesi olarak kendinden renkli pamuk üretimine başladık ve ilk hasadımızı da gerçekleştirdik. Ürünlerimizde kendinden renkli pamuk kullanarak kimyasalları, su tüketimini ciddi oranda azaltmayı ve büyük bir enerji tasarrufu sağlamayı planlıyoruz. Sürdürülebilirlik odağıyla çevre dostu adımlar atan bir marka olarak, teknoloji gücümüzü ne kadar doğayla uyumlu kullanabilirsek çevreyi de o kadar koruyabileceğimizi düşünüyoruz. Kendinden renkli pamuk üretimimiz de bu vizyonumuzun bir sonucu olarak doğdu. Karbon ayak izimizi azaltan, gelecek nesillerin habitatını korumaya yönelik inovatif uygulamalarla yeni çağın onaran, dengeleyen, öncü markalarından olmaya devam edeceğiz.”    

Renkli pamuktan üretilen 15 bin kıyafet yolda 

Altınyıldız Classics’in Çukurova’da 5 dönüm arazide gerçekleştirdiği kendinden renkli pamuk ekimi sonucunda ilk hasatta 2 bin 230 kilogram pamuk toplandı. Hasat sonrası kumaş üretim sürecine geçildi ve pamuklardan 780 kilogram elyaf elde edilerek 4000 kilogram ipliğe dönüştürüldü. Daha sonra örme işlemiyle ipliklerden yaklaşık 3500 kilogram kumaş çıkarıldı. Erkek modasına yön veren marka, sweatshirt, t-shirt, eşofman altı ve şort olmak üzere örme ürün gruplarında yaklaşık 15 bin adet üretim yapmayı hedefliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

x

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.