DOLAR 32,3318 0.24%
EURO 35,0644 -0.21%
ALTIN 2.282,640,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adidas, FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avustralya ve Yeni Zelanda 2023™'ün Resmi Maç Topu Oceaunz'u Açıkladı
  • GÜNLÜK HABERCİ
  • Ekonomi
  • Adidas, FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avustralya ve Yeni Zelanda 2023™'ün Resmi Maç Topu Oceaunz'u Açıkladı

Adidas, FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avustralya ve Yeni Zelanda 2023™'ün Resmi Maç Topu Oceaunz'u Açıkladı

ABONE OL
Ocak 26, 2023 16:30
Adidas, FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avustralya ve Yeni Zelanda 2023™'ün Resmi Maç Topu Oceaunz'u Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • Görsel ilhamını doğadan alan tasarım, uçsuz bucaksız Avustralya manzarasına saygı duruşunda bulunuyor.
  • FIFA 2022 Dünya Kupası sırasında efektif bir şekilde kullanılmasının ardından, Kadınlar Dünya Kupası sırasında sahada kullanılacak olan top, daha hızlı ve daha doğru karar vermeye yardımcı olmak için görevlilere doğru verileri sağlayan Connected Ball Technology ile donatılacak
  • OCEAUNZ global net satışlarının %1’i, saha içinde ve dışında kadınların ve kız çocuklarının spora erişimini artıran taban girişimlerini destekleyerek futbolda cinsiyet eşitliğini teşvik eden projeler için Common Goal organizasyonuna bağışlanacak.

adidas bugün, FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avustralya ve Yeni Zelanda 2023™ Resmi Maç Topu OCEAUNZ’u tanıttı. adidas’ın FIFA Kadınlar Dünya Kupası için art arda ürettiği dokuzuncu futbol topu olan OCEAUNZ, modern oyunun talepleri ve hızıyla başa çıkmak üzere tasarlandı.

Beyaz sedefli bir arka plan üzerine yerleştirilen OCEAUNZ’un tasarımı, Yeni Zelanda’nın uçsuz bucaksız dağlarına, Avustralya’nın Hint Okyanusu ile olan bağlantısına ve eşsiz Avustralya manzarasından ilham alan görsellerle maviler ve yeşillerden oluşan bir dekorasyona sahiptir.

Avustralya desenleri ünlü yerel sanatçı Chern’ee Sutton tarafından yaratılırken, Yeni Zelanda’yı temsil eden işaretler sanatçı Fiona Collis tarafından tasarlandı.

Franziska Loeffelmann, adidas Futbol Grafikleri Tasarım Direktörü: “Geçen yıl Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nın rekor izlenme rakamlarının ardından yaklaşan Dünya Kupası, hepimiz için büyük bir an olacak. Yenilikçi teknolojimizi içeren ve oynanacağı coğrafyanın doğal güzelliğini temsil eden bir tasarıma sahip, son derece gurur duyduğumuz bir maç topuyla karşınızdayız. Oyun her zaman gelişiyor ve OCEAUNZ’un tasarımı oyuncuların modern oyunun hızı ve talepleriyle başa çıkmasına yardımcı olmak üzere tasarlandı. FIFA Kadınlar Dünya Kupası için ve iki muhteşem ev sahibi ülkede kadın oyununun daha da yükseklere çıktığını görmek için son derece heyecanlıyız.”

FIFA Katar 2022™ Dünya Kupası Resmi Maç Topu gibi, OCEAUNZ da Connected Ball teknolojisi ile görevlilere gerçek zamanlı olarak sunulacak hassas top verileri sağlıyor. Oyuncu pozisyon verileriyle birleştirilen ve yapay zeka uygulanan Connected Ball teknolojisi, FIFA’nın yarı otomatik ofsayt teknolojisine katkıda bulunuyor ve hakemlere karar verme sürecini optimize etmeye yardımcı olacak anlık bilgiler sunuyor.

OCEAUNZ özellikleri:

  • CTR-CORE – maksimum şekil ve hava tutma özelliği ile hızlı, hassas oyunu destekleyen, isabetliliği ve tutarlılığı artırmak için tasarlanmış, topun içinde çığır açan bir çekirdek
  • PEEDSHELL – Topun poliüretan (PU) dış yüzeyi mikro ve makro dokulara ve aerodinamiği artıran yeni 20 parçalı panel şekline sahiptir
  • CONNECTED BALL TEKNOLOJİSİ – Topun merkezindeki Süspansiyon Sistemi, 500Hz atalet ölçüm birimi (IMU) hareket sensörünü barındırır ve dengeler, böylece topun hareketinin her unsuru hakkında benzeri görülmemiş bilgiler sağlar. Sensör, indüksiyonla şarj edilebilen şarj edilebilir bir batarya ile çalışır.

FIFA Dünya Kupası 2022 Resmi Maç Topları Al Rihla ve Al Hilm’in izinden giden adidas, FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avustralya ve Yeni Zelanda 2023™’ün OCEAUNZ Resmi Maç Topu’nun net satışlarının %1’ini Common Goal’un ‘Global Goal 5 Accelerator’ına; kadınların tabandan oyuna katılımını, temsilini ve liderliğini artırmaya yönelik kolektif bir projeye katkıda bulunacak.

Program, kız çocuklarının katılımının yanı sıra iyi toplum programları için futbolda kadın antrenörlerin ve kadın liderlerin oranını artırmaya odaklanarak her kız katılımcının kendi toplumunda bir kadın sporcu rol modeline sahip olmasını sağlamayı amaçlıyor.

FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avustralya ve Yeni Zelanda 2023™, 20 Temmuz 2023’te ev sahibi Yeni Zelanda’nın Norveç ile karşılaşmasıyla başlayacak ve bir ay sonra 20 Ağustos’ta finalle sona erecek.

x

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.